Äntligen premiär!

Äntligen premiär! På lördag går ridån upp för Giuseppe Verdis mästerverk La Traviata, i regi av Alexander Niclasson, med solister från tio länder och med Svenska Kammarorkestern i orkesterdiket.
En dramatisk och färgsprakande föreställning utlovas vid tolv tillfällen mellan 1 och 30 augusti.

Precis som tidigare år har Opera på Skäret två sångare i var och en av huvudrollerna. Dels för att solisterna ska klara av att sjunga flera kvällar inpå varandra och dels för att ha en backup om någon skulle bli sjuk. Sångarna alternerar och därför blir det, precis som vanligt, två premiärer.

Lördag 1 augusti besätts de tre tyngsta rollerna av Ania Jeruc (Violetta), Dominick Chenes (Alfredo) och Pavel Yankovsky (Giorgio Germont).
Ania Jeruc är en polsk sopran, bosatt i London, som redan hunnit med sju tolkningar av Violetta, vilket gör rollen till hennes stora specialitet. Den amerikanske tenoren Dominick Chenes, som förutspås en lysande framtid på världens operascener, gör rollen som hennes älskare Alfredo och Pavel Yankovsky, baryton från Vitryssland, gör rollen som Alfredos fader, Giorgio Germont. Pavel Yankovsky sjäng 2013 med stor framgång Figaro i Opera på Skärets uppsättning av Barberren i Sevilla.

Söndag 2 augusti ser vi i huvudrollerna Jessica Rose Cambio, Won Whi Choi och Valdis Jansons. Jessica Rose Cambio är en italiensk-amerikansk sopran som förutom Violetta bland annat sjungit Mimi i La Bohème på Royal Albert Hall i London. Kommande säsong har hon engagemang i New York och Dresden. Won Whi Choi, ung sydkoreansk tenor, har på senare år tagit operavärlden med storm och sjunger regelbundet på operahus över hela världen, senast i La Bohème i Zagreb och Lucia de Lammermoor i Williamsburg, Virginia. Valdis Jansons, baryton från Lettland har sjungit på prestigefyllda scener som Boljsoj, Lincoln Center och La Scala och gör nu Sverigedebut i rollen som Giorgio Germont.

Efter premiärerna sjunger de två lagen sedan varannan föreställning – med reservation för eventuella ändringar. I övriga roller ser vi de svenska sångarna Sofie Almroth och Marco Stella samt Alexander Grove, Storbritannien, Valentin Vasiliu, Rumänien och Roger Krebs, Schweiz.

ops19Admin