Årets Wahren-stipendium tilldelas Ingegjerd Bagøien Moe

foto: Halstein Bagøien Moe

Det blev Ingegjerd Bagøien Moe som iår fick stipendiet på 10 000 kronor ur Maritta och Carl Wahrens stipendiefond.

Ingegjerd Bagøien Moe, sopran från Norge, har bland annat sjungit rollen som Cio Cio San i Madama Butterfly, Sandrina i La finta Giardiniera, Mimi i La Bohème, Sicle i L’Ormindo och titelrollen i Suor Angelica.

Ingegjerd har i år gjort sin Sverigedebut på Opera på Skäret och belönas för sin insats som Elisabetta i årets kritikerrosade föreställning Don Carlo.

Motiveringen löd:
För utsökt skönhet, delikata fraseringar och sublim teknisk skicklighet i sin magnifika debut i en av Verdis mest krävande roller!

Ingegjerd om att få ta emot stipendiet:
Det känns helt fantastiskt och jag är oerhört tacksam. Jag hade absolut inte förväntat mig detta så det kom som en enorm överraskning, och jag är otroligt rörd och glad. Tack från djupet av mitt hjärta.

Wahren-stipendiet har delats ut sedan 2007. Det ska enligt gåvobrevet från Maritta och Carl Wahrens stipendiefond tilldelas en lovande sångare eller musiker från någon föreställning eller Master class på Skäret. Juryn består av den konstnärliga ledningen för Opera på Skäret med regissören Sten Niclasson som ordförande.

DC soli Ingegjerd Bagöien Moe

ops19Admin

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.