Audition till kören i Rigoletto

Vill du sjunga i Rigoletto och dela scen med internationella operasångare på högsta nivå?
Vi söker nu sångare i alla stämmor till kören inför vår uppsättning av Rigoletto sommaren 2023.
Ta chansen att förverkliga dina operadrömmar!

Opera på Skäret sätter upp Verdis mästerverk Rigoletto sommaren 2023. Detta ödesmättade drama är år efter år ett av de mest spelade verken på operahus världen över och blir nu huvudattraktionen i operahusets 20-årsjubileum.

Operan anses allmänt som en av Verdis allra mest dramatiska verk och innehåller flera odödliga arior som hertigens La donna é mobile, Gildas Caro nome och Rigolettos Cortigiani, vil razza dannata.

Svenska Kammarorkestern spelar under  ledning av italienske dirigenten Lorenzo Coladonato och regissör är Leslie Swackhammer från USA, som satte upp succén Madama Butterfly på Opera på Skäret 2017.

Opera på Skäret är inrymt i en unik industriell kulturmiljö utanför Kopparberg, mitt i Bergslagens skogsbygd – ett före detta sågverk invid sjön Ljusnaren. Här spelas opera i genuint rustika träbyggnader, som förr användes som timmermagasin och hyvleri.

Rigoletto spelas på Stora scenen i operahuset med kapacitet för en publik på 800 personer. Operahuset är världsberömt i operakretsar för sin enastående akustik.

Datum för audition:

31 januari i Stockholm från 17.00

14 februari i Örebro från 17.00

Förbered en eller två sånger/ arior som väl visar din röst och ditt artisteri.
Anmälan sker skriftligen till Alexander Niclasson, konstnärlig ledare.
När din anmälan registrerats får du mer information om tider med mera.

Skicka din intresseanmälan till: alexander@operapaskaret.se

Jens Frejrud