Biljetter till Den flygande holländaren släpps 24 november

Biljetterna till nästa sommars uppsättning av Den flygande holländaren börjar säljas den 24 november. Det blir som vanligt två premiärer – med olika sångare i de bärande rollerna – lördag 30 och söndag 31 juli. Därefter spelas föreställningen 4, 6, 7, 11, 13, 14, 20, 21, 27 och 28 augusti. Föreställningarna på lördagar och söndagar startar preliminärt klockan 16.00 och på torsdagar preliminärt klockan 19.00.

Till samtliga föreställningar säljs tågpaket från Stockholm med resa tur och retur Skäret, lunch och middag i klassiska restaurangvagnar samt operabiljett. Resorna som arrangeras i samarbete med SKÅJ, Stockholms Kulturförening för Ånga och Järnväg, är en mycket uppskattad sommarupplevelse alltsedan Opera på Skäret startade 2004. Förra året var samtliga tåg tio tågresor utsålda, och extravagnar sattes in på de fyra sista för att klara av biljettrycket. Sommaren 2016 säljs tågpaket till samtliga lördags- och söndagsföreställningar. Avresa från Stockholms Central på förmiddagen, åter före midnatt.

Förra året såldes hela 8 300 biljetter till de tolv föreställningarna av La Traviata, vilket är den näst bästa publiksiffran i Opera på Skärets historia. Biljettrycket var tidvis stort, och de mest attraktiva biljetterna såldes tidigt. Många platser bokas också tidigt av researrangörer som säljer bussresor till föreställningarna. (Information om arrangörer som planerar resor till Opera på Skäret nästa sommar kommer att publiceras på hemsidan.) Den som vill vara säker på att få precis de biljetter man önskar gör med andra ord säkrast att vara ute i god tid. Operabiljetter säljs via hemsidan och via biljettkontoret på telefon 0580-711 00 eller biljetter@operapaskaret.se. Tågpaket säljs endast via biljettkontoret.

ops19Admin