Biljetterna till sommarfestivalen släpps i slutet av februari

Opera på Skäret firar tioårsjubileum med sitt mest omfattande program hittills.

Säsongen börjar redan i mars med en serie om tre kammarkonserter och sommarfestivalen blir mer omfattande än normalt med flera konserter vid sidan av det stora huvudnumret – Rossinis komiska opera Barberaren i Sevilla.
– Planeringen inför sommaren är i full gång, och vi hoppas kunna leverera en riktig sångarfest, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

Arbetet inför Opera på Skärets tionde verksamhetsår är i full gång. Inom några veckor kommer det kompletta programmet och alla medverkande att presenteras, och då släpps biljetterna till sommarfestivalens alla evenemang.
– Jag kan utlova flera spännande sångare som är nya för Skäret-publiken, men också en och annan gammal bekant, som kommer tillbaka för att bidra till vårt jubileum, säger Sten Niclasson.

En rad av operahistoriens allra största verk har under åren satts upp av Opera på Skäret där världsartister och nya stjärnskott bjudit på operor som Tosca, Carmen, La Bohème och förra årets succé Lucía di Lammermoor. Barberaren i Sevilla blir det första verket av den italienske kompositören Gioacchino Rossini som sätts upp av Opera på Skäret. Det blir också första gången en komisk opera sätts upp på Stora scenen.

Opera på Skäret har i snart tio år presenterat opera av internationell klass i operahuset vid sjön Ljusnarens strand utanför Kopparberg i Bergslagen. Den före detta timmerladan har gjort sig känd i hela operavärlden för sin enastående akustik.

– Jubileum är kul – det betyder att vi åstadkommit någonting bestående. Jubilera kan man göra genom att titta bakåt och minnas och se framåt och drömma – och vi ska bjuda in vår publik att göra bägge delar under året som kommer. Men framför allt ska vi se till att årets säsong blir den mest storslagna hittills, säger Sten Niclasson.

ops19Admin