Braksuccé för den första jubileumskonserten

Det blev braksuccé när Opera på Skäret i lördags firade sina första tio år med stor jubileumskonsert. Och missade du den konserten finns en ny chans nu på lördag 3 augusti!

– Vi frossade i det bästa ur framför allt italiensk opera och bjöd publiken på tre timmar härlig operagala. Solisterna, kören, orkestern och dirigenten var verkligen på topp, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret.

Tillbaka för att hylla Opera på Skäret under två konserter var solisterna Yana Klein, Vazgen Ghazaryan, Marco Frusoni, Ole Jörgen Kristiansen, Matilda Paulsson, Charlotta Larsson och Roy Cornelius Smith.

Kvällen blev en liten redovisning av i stort sett allt det som Opera på Skäret åstadkommit under tio år – scener ur La Traviata, Rigoletto, Aida, Carmen, La Bohème med flera operor och smakprov ur sådant som kan komma att sättas upp i framtiden.

– Sångarna är lyckliga över att få vara med i ett sådant här unikt sammanhang och att få sjunga i den här underbara akustiken. Att få ha ett sångarlag av den här kvaliteten på Opera på Skäret gör mig väldigt stolt. Jag är också imponerad av kören som går in och gör en sådan fantastisk prestation för att inte tala om vår dirigent, Marcello Mottadelli, som höll ihop det hela med bravur. Det blev jubel och stamp i golvet till extra numret.

Boka biljetter till jubileumskonserten lördag 3 augusti här.

Foto: Andreas Hylthén

 

 

 

 

 

ops19Admin