Charlotta Larsson tillbaka på Opera på Skäret – i rollen som Desdemona

I sommar får Opera på Skäret ett kärt återbesök då en av Sveriges främsta lyriska sopraner, Charlotta Larsson, tar sig an rollen som Desdemona i det ena av Otellos två sångarlag. Tidigare har Charlotta bland annat sjungit roller i Opera på Skärets uppsättningar av La Traviata, Aida och enaktaren Kappan.

– Det är en gåva att få sjunga här på Opera på Skäret, som håller en fantastiskt hög nivå och det är lika utvecklande varje gång, säger Charlotta, som är från trakten och bor i Hällefors.

Charlotta Larsson, som under våren lovordats i rollen som Fältmarskalkinnan Werdenberg i Rosenkavaljeren på Malmö Opera är inte bara en återkommande solist på Skäret. Hon gör i sommar karriärens tredje Desdemona.

– Första gången var jag bara 20 år och det är jättespännande att få göra samma roll med nästan tio års mellanrum.

Charlotta Larsson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har bland annat framträtt vid alla ledande scener i Skandinavien, som Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Malmö Opera, Det Kongelige Teater och Den Norske Opera. Charlotta Larsson har gjort roller som Mimi i La Bohème, Grevinnan i Figaros Bröllop, Violetta i La Traviata, Gräfin Madeleine i Richard Strauss Capriccio och titelrollen i Barbers Vanessa

ops19Admin