Dags för premiär på Den flygande holländaren

På lördag och söndag spelas de två premiärerna av Den flygande holländaren, det första verk av Richard Wagner som sätts upp på Opera på Skäret.
En rad internationellt etablerade sångare gör nu sin Sverigedebut i operahuset i Bergslagen.
– Oavsett vilken föreställning man ser kommer man att få njuta av makalösa sångarinsatser, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare och föreställningens regissör.

På premiären på lördag 30 juli är det Thomas Hall, rutinerad Wagner-baryton från USA, som sjunger rollen som Holländaren, vilket han tidigare gjort på scener i bland annat Italien och Hong Kong. I rollen som Senta ser vi norska sopranen Elisabeth Teige och rollen som Daland sjungs av norske basen Jens-Erik Aasbö. Erik sjungs av Magnus Vigilius, tenor från Danmark.

På den andra premiären, söndag 31 juli, är det Lars Möller, baryton från Danmark som nu debuterar i Wagnerfacket, som gör Holländaren. Senta sjungs av danska sopranen Brit-Tone Müllertz, Daland av Roger Krebs, bas från Schweiz, och Erik av Deniz Yilmaz, tenor från Turkiet.

Därefter sjunger respektive sångarlag varannan föreställning, om inget oförutsett inträffar. (Thomas Hall med flera sjunger 4, 7, 13, 20 och 27 augusti och Lars Möller med flera sjunger 6, 11, 14, 21 och 28 augusti.)

Svenska Susanna Sundberg, alt, och Markus Pettersson, tenor, sjunger rollerna som Mary respektive Styrmannen i samtliga föreställningar.

Läs mer om sångarna här.

ops19Admin