Den första premiären av Barberaren i Sevilla blev en stor succé

Den första premiären av Barberaren i Sevilla blev en stor succé, som avslutades med stående ovationer från publiken. En internationell ensemble med sångare i toppklass bjöd publiken på en uppsättning som i regissören Alexander Niclassons version fått en rad nya inslag och till och med en ny karaktär.
– Jag är oerhört nöjd med premiären. Alla medverkande presterade verkligen på topp, säger Alexander Niclasson.

”Sångarna håller hög klass överlag”, skriver Nerikes Allehandas rescensent och lyfter speciellt fram vitryske Pavel Yankovsky i rollen som Figaro som ”med sin kraftfulla och skönklingande barytonröst … uppvisar många klangfärger”, liksom svenska sopranen Liine Carlsson i rollen som Rosina och amerikanske tenoren Dominique Moralez som Almaviva.
Läs recensionen i NA här: http://na.se/kulturnoje/kulturnojenyheter/1.2171610-recension-barberaren-i-sevilla.

”Pålitlig och väloljad Barberare” är rubriken i Dagens Nyheter, vars rescensent noterar att Opera på Skäret under sina tio år lyckats etablera sig som en internationellt gångbar sångfest, och skriver att föreställningens rolltolkningar ”borgar … för en hög grundkvalitet”. Bland sångarna lyfter rescensenten speciellt fram amerikanske tenoren Robert Hymans pondus och hans förmåga att göra ”en Bartolo med talande mimik” och Dominique Moralez för hans ”imponerande koloraturtenor”. Recensionen är publicerad i pappersupplagan och i tidningens digitala version för prenumeranter. Fler rescensioner väntas de närmaste dagarna.

Föreställningens andra premiär ges idag söndag med nya sångare i titelrollerna: Aurora Tirotta som Rosina, Martin Nyvall som Almaviva, Omar Kamata som Figaro, samt Urban Malmberg som Bartolo och Basilio.

Boka biljett till Barberaren i Sevilla här

ops19Admin