”Det bästa som satts upp på Opera på Skäret”

”Det bästa som satts upp på Opera på Skäret”

Eskilstuna-Kurirens rescensent hyllar Opera på Skärets föreställning av Barberaren i Sevilla som hade premiär i fredags och spelas totalt elva gånger.
”Sällan har ett verk passat så bra i den rustika lokalen” skriver rescensenten som lyfter fram den unika lokalen och dess möjligheter som tagits väl tillvara av regin. Men mest beröm får sångarna: ”Pavel Yankovsky är lysande som Figaro….Robert Hyman övertygar…. Dominique Moralez blir allt bättre ju längre föreställningen lider…Liine Carlsson och Catarina Lundgren representerar hemlandet med höga betyg.”
Recensionen avslutas med en uppmaning vi gärna skriver under på: ”Åk för allt i världen till Opera på Skäret, där den fartfyllda och skojiga Barberaren härjar till och med den 1 september.”
Recensionen publicerades i tidningens pappersupplaga måndag 12 augusti.

Sveriges Radios Kulturnytt hyllar i sin recension speciellt dirigenten Andreas Lönnqvist som ”riktigt tacksam för sångare” och som fick rescensenten att ”höra en del av musiken på ett helt nytt sätt”. Hon lyfter också fram Sverige-debuterande vitryske barytonen Pavel Yankovsky i rollen som Figaro som hon anser är ”väldigt elegant och fri i sin ton” och svenska sopranen Liine Carlsson som Rosina som hon ger omdömet ”al dente”.

Lyssna på recensionen här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5614509

För tidigare recensioner (Nerikes Allehanda och Dagens Nyheter), se blogginlägg 11 augusti.

Föreställningens andra premiär spelades igår söndag med nya sångare i titelrollerna: Aurora Tirotta som Rosina, Martin Nyvall som Almaviva, Omar Kamata som Figaro, samt Urban Malmberg som Bartolo och Basilio.

ops19Admin