En fantastisk jubileumssommar

Söndagen den 1 september spelades den sista föreställningen av Barberaren i Sevilla, och avslutade därmed Opera på Skärets sommarfestival. Det har varit en härlig och intensiv jubileumssommar.
– Vi har spelat en komisk opera där skratten har fått flöda i salongen, och jubileumskonserterna bjudit på dramatik och allvar men också stor glädje, säger Sten Niclasson, grundare och konstnärlig ledare.

Sommaren har gett både konstnärliga framgångar och fina recensioner. Till fem konserter på Kammarscenen, sex operapubar, två jubileumskonserter och elva föreställningar av Barberaren i Sevilla kom totalt över 8 000 besökare.

– Både besökare och artister har trivts och det har varit roligt att ha så många olika nationaliteter i sångarlagen. Det gav också ett intressant utbud. Vårt samarbete med Svenska Kammarorkestern har fördjupats, orkestern har varit en otrolig tillgång. Dessutom var Operaakademin väldigt intensiv och bra i år. Så det finns mycket roligt att gå vidare med till kommande säsong, säger Sten.

ops19Admin