En vecka till Kärleksdryckens premiär

I fyra veckor har Kärleksdrycken haft repetitioner på Lilla scenen. Idag kommer den lilla kammarorkestern till Skäret, bestående av 7 personer, inklusive dirigent. Om en vecka, den 14 juli, är det dags för premiär.

I Donizettis komiska verk Kärleksdrycken, L’Elisir d’Amore på italienska, möter vi Nemorino som, i sin iver att vinna sin hjärtas dam Adina köper en Kärleksdryck av den tillresta och högst tvivelaktiga kvacksalvaren Dulcamara. Vi möter också byns skvallerdrottning Gianetta och den stilige sergeanten Belcore.

Nemorino spelas av den italienske tenoren Riccardo Gatto och Dulcamara gestaltas av den sydkoreanske basen Il Hong. Johan Wållberg, som tidigare sjungit i Kronofogdarne & Slåtterölet på Opera på Skäret, spelar sergeanten Belcore och Rebecca Fjällsby sjunger rollen som Gianetta. Du kan läsa mer om solisterna här.

Susanna Andersson, som spelar Adina, tycker att operan är relevant för så många människor, och att det är förmodligen det som gör den bra. Den passar även bra att sätta upp på Opera på Skärets lilla scen.
– Det blir så nära sångarna där. Man kan verkligen hänga med i varje uttryck och vad som händer med karaktärerna. Det är mäktigt, säger hon. Se hela intervjun med Susanna här.

Utöver att det är premiär för Kärleksdrycken, händer det andra saker i anslutning till föreställningen. Allting ingår i premiärbiljetten!

Program 14 juli

15.30 Tag plats, Lilla scenen

15.50 Inledning av Alexander Niclasson, konstnärlig ledare

16.00 Kärleksdrycken börjar
I pausen bjuder vi på kaffe/te och kärleksmums

 

Vill du också ta del av denna dag? Då är det hög tid att knipa de sista biljetterna här

ops19Admin