Finska takter på sommarens andra konsert

Nu på söndag den 12 juli blir det finska takter på Opera på Skäret. Christine Högnabba, sopran och Stefan Lindgren, piano bjuder på en musikalisk berättelse om den finländska sopranen Maikki Järnefelt-Palmgrens liv och kärlek, om hennes äktenskap med tonsättarna Armas Järnefelt och Selim Palmgren och sångkarriären under belcanto-tidens guldålder.

Programmet innehåller musik av Järnefelt, Palmgren, Jean Sibelius och Oskar Merikanto.

Christine Högnabba är uppvuxen i det svensktalande Österbotten i Finland och har fått sin musikutbildning vid Sibelius-Akademin och Stockholms Operastudio. Hon har medverkat i operauppsättningar i Finland och Sverige  Hon har utkommit med skivorna ”Bortom fjärdens våg” och ”Våg, våg, slå åter” med Stefan Lindgren som pianist, med svenska sånger av Armas Järnefelt, Selim Palmgren, Erkki Melartin, Oskar Merikanto och Erik Fordell. Två nya skivor planeras under året. I höst ska hon sjunga Musetta i La Bohème och Papagena i Trollflöjten vid Vasa Opera i Finland.

Stefan Lindgren har framträtt med de flesta större orkestrar i Sverige, som Sveriges Radios symfoniorkester, Kungliga filharmoniska orkestern och Göteborgssymfonikerna. Han har givit ett stort antal pianoaftnar och kammarmusikkonserter både i Sverige och i städer som New York, London, Paris och Wien. Han var Radiosymfonikernas orkesterpianist 1993-2001 och innehar sedan 2007 motsvarande tjänst hos Kungliga Filharmonikerna. Stefan Lindgren är även tonsättare och har bland annat komponerat flera pianokonserter. Han har gett ut et flertal skivor med pianosonater, kammarmusik och solokonserter.

Plats: Kammarsalen
Tid: Söndag 12 juli, 16.00

Biljetter:

www.operapaskaret.se
Tel: 0580–711 00
E-post: biljetter@operapaskaret.se

Opera på Skärets biljettkontor: Kristineplan 1, Kopparberg.
Biljetter säljes också i Skärets biljettkassa före konserten.

Pris: 200 kronor

Ungdomar 13–19 år: 50 procents rabatt.

Studerande: 25 procents rabatt.
Barn under 13 år: gratis i vuxens sällskap.

ops19Admin