Full fart framåt med kostym och scenografi i tankarna

Cordelia Chisholm är kvinnan som ska klä såväl ensemble som scen i sommar. Efter ett första besök på Opera på Skäret i februari är planeringen i full gång.

Engelska Cordelia Chisholm kommer från en musik- och litteraturfamilj och läste engelsk litteratur vid Cambridge innan hon gick en kurs i teaterdesign 2002.
– Jag har sedan dess arbetat med både kostym och scenografi och jag älskar att få kombinera mina passioner; musik och storytelling. Jag älskar dessutom opera, som är så utmanande i hur man kan välja att berätta en historia, säger Cordelia.

Ren och smärtsam kärlek
När Cordelia och regissören William Relton besöker Opera på Skäret nästa gång strax före påsk ska det mesta vara klart för att sätta igång att skapa dåtidens Cypern och de kostymer Otello, Jago, Desdemona och de övriga i ensemble och kör ska agera i.
– Ja det blir full fart framåt. Otello handlar om två människors rena och smärtsamma kärlek, och är en historia som alla på något sätt kan relatera till, en opera som berör. Det ska bli spännande att gestalta detta i det ovanliga operahuset på Skäret som visade sig vara mycket vackrare och mer stimulerande i verkligheten än på de foton jag sett, säger Cordelia.

Arbetat tillsammans
Cordelia Chisholm och William Relton har arbetat tillsammans i samband med många föreställningar genom åren, bland andra Trollflöjten, La Finta Giardiniera, Cavalleria Rusticana och Turandot. Läs gärna mer om Cordelia här: www.cordeliachisholm.com

ops19Admin