Fullbokade operatåg – extravagnar på fem avgångar

Resorna med Operatåget till Opera på Skäret är som alltid mycket populära. Tågpaketen till föreställningarna av Don Carlo går åt i snabb takt. Flera avgångar är slutsålda, och extravagnar sätts in den 28/7, 11/8, 12/8, 18/8 och 19/8. Därmed höjs kapaciteten från 96 till 120 passagerare per avgång. Övriga avgångar är 4, 5, 25 och 26/8.

Resorna med Operatåget är en mångårig sommartradition. Varje år reser omkring 1 000 operagäster med chartertågen från Stockholm direkt till Opera på Skäret – världens enda operahus med egen tågstation.

Operatåget till Opera på Skäret hör till de stora kulturbegivenheterna i Sommarsverige. Du färdas i klassiska förstaklassvagnar från Stockholm till Skäret genom det sommargröna landskapet och stiger av på operahusets egen perrong, vackert beläget vid den klarblå Ljusnarens strand.

Tåget avgår på förmiddagen från Stockholms central. En tvårätters lunch intas under färden i trevliga restaurangvagnar med vita dukar på borden. Efter operaupplevelsen i det mäktiga operahuset ägnar du en stor del av hemfärden åt en trerättersmiddag och kanske ett besök i baren, innan du kommer hem till Stockholm runt midnatt.

Tågpaket inkluderar tågresa Stockholm C-Skäret t o r, operabiljett Don Carlo, måltider på tåget. Pris: 2 600-2 850 kronor. Tågpaket bokas via biljettkontoret, 0580-711 00 eller e-post biljetter@operapaskaret.se.

ops19Admin