Galleri

New York, Teheran och Kopparberg

Skulpturer, målningar och fotokonst från tre världsdelar möts i spännande utställning.

Tre personer med lokal och internationell anknytning ställer ut sina alster i galleriet i år.

Galleriet har tyvärr stängt för säsongen! 

Nicolai Nickson har studerat konst i Stockholm och New York, där han tog en Mastersexamen i skulptur. Han har utfört offentlig konst och finns representerad på Örebro Läns Museum samt i privata samlingar i Sverige och USA. Nicolai arbetar främst med bildhuggeri, och använder sig av trä och sten som han ibland kombinerar för att uppnå ett förhöjt uttryck genom kontraster i material och formspråk. Han har influenser från både klassisk och samtida skulptur, och strävar efter en syntes mellan det tidlösa och det samtida i både utförande och innehåll.

Bahman Sehatlou, född i Teheran 1955. Studier vid Konsthögskolan i Teheran 1976-81. Utställningar i Sverige, Frankrike och Holland.
Representerad vid bl.a. Statens Konstråd och Stockholms läns landsting. Genom Strindbergs Hemsöborna, som han läst på persiska, hade hans intresse för Sverige väckts. Hans målningar utgörs av abstraherade naturstudier i vilka landskapet ständigt växlar i sökandet efter det okända som ständigt finns närvarande.

 

Edolf Andersson ställer ut sin fotokonst.
Han hittar sina motiv bland övergivna platser, nedlagda industrier, murkna ödehus i skogen och bortglömda gruvor från det övergivna och vildvuxna Bergslagen.
”Allt handlar om att hitta det vackra på platser som folk kanske ogillar, eller som dom åtminstone aldrig själva skulle sätta sin fot på. Underskattade miljöer som människor i regel aldrig någonsin besöker men som egentligen är vackra platser som förtjänar något bättre.”