Giovanna Aguirre och Lars Jonnson ställer ut i konstgalleriet

Giovanna Aguirre och Lars Jonnson gör en konstinstallation i galleriet i samband med årets uppsättning av Madama Butterfly på Opera på Skäret. På galapremiären den 29 juli öppnar galleriet i Långhuset och samtidigt serveras sparkling cider och snittar för alla premiärgäster. Det finns ett fåtal biljetter kvar, boka nu för att ta del av denna operaupplevelse.

OPS_galleri_2017_2Giovanna och Larsär båda två etablerade konstnärer och de har jobbat tillsammans i över 20 år. Paret arbetar med flera olika komponenter i sin konst; skulpturer, fotografier, målningar med mera. Alla dessa komponenter skapar en dynamik och lekfullhet i deras konst. Något som också ofta återfinns i deras verk är gräshoppan. Denna insekt har varit inspirerande i Giovanna och Lars sätt att arbeta. När de känner sig låsta i sitt skapande, så antar de gräshoppans attityd. Även utställningen här på Skäret har inslag av denna bevingade insekt.

Att Giovanna och Lars ställer ut i år är Opera på Skärets konstnärliga ledare Sten Niclasson mycket stolt över. Opera på Skäret har under flera år haft internationella operasolister i uppsättningarna. Steget till internationellt erkända konstnärer är därför inte så stort.

OPS_galleri_2017_3

Galleriet öppnade år 2006 och sedan dess har bland annat Svante Rydberg och den mångsidige ryske Alexander Alir ställt ut sina verk. Att utöka galleriverksamheten är en del av Det stora Operalyftet, ett projekt för regional utveckling genom kulturturism. Projektet finansieras av Region Örebro, Ljusnarsbergs kommun, Adolf Lindgrens stiftelse och Kulturrådet.

ops19Admin