Hallå Catarina Lundgren…

Catarina har varit med i tre tidigare uppsättningar på Opera på Skäret och är väldigt hemtam i den komiska genren. I år gör hon rollen som Berta i Barberaren i Sevilla.

Hur har det gått hittills med föreställningarna?
Det har gått bra, det är skönt efter en lång repetitionsperiod att föreställningarna är igång och att resultatet blev så bra. Kul att det blivit så uppskattat av både publik och press.

Hur har det varit att göra rollen som Berta?
Det har gått bra. Det är lite kronan på verket av alla roller som jag gjort; tjänarinnor och huskors, mödrar och andra fräsiga fruntimmer. Det är kul att göra komiska roller.

Du har fått beröm för ditt komiska bidrag, och du har i princip bara gjort komiska roller innan. Vad är det som är så spännande med komedi?
Slutmålet är ju att få folk att skratta, att roa, att göra människor glada och få dem att glömma vardagen för en stund. Men det som är så kul ur arbetssynpunkt är arbetet kring timing. Komedi handlar ju till väldigt stor del om timing, att man levererar sina repliker på exakt rätt sekund. För om man dröjer för länge med en punch-line eller är efter med kroppen så blir det inte lika kul. Det arbetet tycker jag är roligt.

Du spelar i alla föreställningar vilket gör att du får arbeta med två olika sångarlag, hur är det?
I stort sett är det samma föreställning, men sen har ju varje person en egen tolkning av sin roll, där har Alexander låtit alla sätta sin egen prägel. Det kan finnas små detaljer som skiljer sig beroende på vem man spelar med. Det har varit roligt att spela med så många skickliga sångare och olika sparringpartners.

Vad kan man vänta sig som publik?
Man kan förvänta sig en hel del överraskningar, och naturligtvis många skratt. För den som är inte är van att titta på opera så är den stora överraskningen att opera kan vara så här kul och för den vane operabesökaren väntar nya upptäckter. Sist, men inte minst, bjuds det på härlig skönsång med akrobatiska koloratursprång!

Foto: Andreas Hylthen

ops19Admin