Hallå där, Alexander Niclasson, hur går det med repetitionerna?

Hallå där, Alexander Niclasson, hur går det med repetitionerna?

Det går bra, det är full fart från morgon till kväll. Vi jobbar bland annat med körscenerna och hur alla ska gå och stå. Dirigenten, Andreas Lönnqvist, har anlänt och ena teamet har fokus på det musikaliska medan det andra jobbar med själva scenerna och så växlar de.

Vår scenograf Sven Östberg sliter hårt med alla detaljer vilka det verkar finnas oändligt många av och markpersonalen jobbar intensivt. Min regiassistent, Louise Sjöstedt, som ska se till att sångarna har det de behöver och vet var och när de ska vara, har ett digert jobb. Bara en sådan sak att vi inte har något högtalarsystem för att kalla på sångarna …
Så allt är precis som det ska vara.

Hur har det gått det med Pavel Yankovsky, som spelar Figaro och som fastnade i Ryssland?
Han har anlänt så nu är alla på plats och allting är absolut jättebra. Det är ett synnerligen skickligt gäng som är här med både gamla rävar och yngre förmågor. Och jag måste nämna är våra mycket duktiga amatörkorister, de är verkliga hjältar som offrar tid och semester för Opera på Skäret.

Vad tycker de som aldrig varit på Opera på Skäret förut?
Klart att de tycker att det är annorlunda på många sätt och det tar lite tid att vänja sig. Men det finns en anda här som är alldeles speciell och som jag tror att de tar till sig.

ops_repetition

ops19Admin