Hallå där Kamila Benhamza, som kommer till Skäret den 13 april

Fotograf: Hawta Magid

Frauenliebe und leben – ett program om kvinnors liv och öde. Vad är det vi får höra på lördag?
Under första halvan av programmet sjunger jag Frauenliebe und leben, som är en sångcykel med musik av Robert Schumann. I åtta sånger och på bara 25 minuter får vi följa en kvinnas kärlek från det att hon ser Honom för första gången över den sprudlande kärleken, giftermålet, moderskapet och till dess att han dör i slutet. Det blir finstämd dramatik.

Vad bjuder du och din pianist på under del två?
Det blir en rad härliga operaörhängen och kvinnoporträtt ur verk av kompositörer som Gounod, Donizetti, Bellini, Carlisle Floyd med flera.

Hur ska det bli att sjunga på Skäret?
Det ska bli fantastiskt roligt att det äntligen blir av.

Din pianist, Marc Verter, träffade du under studietiden?
Ja, vi studerade båda på Guildhall School of Music & Drama i London och samarbetade redan då. Och nu träffas vi igen nästan tio år senare. Schumann är en favorit hos oss båda.

Kamila Benhamza är sopran. Hon började sin karriär som skådespelerska och musikalartist men skolade om sig till operasångerska. Kamila har sjungit en lång rad ledande roller i såväl Sverige som i övriga Europa. 2004 utexaminerades hon från Guildhall School of Music & Drama i London, där hon studerade för Laura Sarti. Hon har belönats med ett stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien.

Sten Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret, om Kamila Benhamza:
Kamila är en fantastisk sångerska och en enastående artist. Det har varit på gång länge och vi är väldigt glada över att hon och Marc Verter äntligen kommer till oss på Skäret.

ops19Admin