Hjälp Opera på Skäret att växa – ge ditt bidrag till ny dokumentärfilm

Opera på Skäret lockar varje år tusentals operaälskare från Sverige men också till viss del från utlandet. För att kunna växa och utveckla operafestivalen behövs ytterligare publik, och då är den stora europeiska sommaroperapubliken mycket viktig. Du kan hjälpa Opera på Skäret att bli mer känt för den europeiska publiken – och därmed bidra till en framtida ekonomisk stabilitet – genom att stötta ett nytt dokumentärfilmprojekt.

Filmen ska bidra till att fler människor såväl i Sverige som ute i Europa får upp ögonen för Opera på Skäret. Målet är att få europeiska TV-kanaler att sända filmen. För att detta ska bli verklighet krävs finansiella möjligheter att genomföra projektet.

Sommaren 2015 följde ett filmteam hela processen fram till den färdiga föreställningen La Traviata. Filmen följer produktionen från första presskonferensen på Örebro slott, över sångarnas audition och repeditionerna under sommaren fram till premiären. Filmen ska bli en knapp timme lång

– Vi följer människorna bakom operan under hela arbetet. En operaproduktion består av så mycket – konstnärliga bedömningar som val av sångare, till praktiska åtgärder som att se till att toaletterna fungerar under operaperioden, säger Åke Lundström, vd på det Örebrobaserade produktionsbolaget Eyra Media som står bakom produktionen.

Inspelningarna är klara och tanken är att större delen av finansieringen ska komma från försäljningen av filmen till TV-kanaler i Skandinavien, Europa och resten av världen.

– Vi hoppas kunna sälja filmen till först och främst de skandinaviska länderna, men vi hoppas också att operaländer som Frankrike och Italien ska kunna vara intresserade. Utanför Skandinavien är det viktigare för oss att den visas och därför kan det bli så att vi erbjuder kanaler att visa den gratis, vilket gör det ännu viktigare för oss med ett stark respons på vår finansieringskampanj, säger Åke Lundström.

För att färdigställa filmen behöver Eyra Media hjälp redan nu med att betala fasta kostnader för klippning, redigeringsarbete med mera.

Så gör du för att stötta projektet

Du kan hjälpa till med finansieringen via Kickstarter. Kickstarter är en säker lösning där du som bidragsgivare själv väljer hur mycket pengar du vill bidra med och du blir dessutom belönad utifrån den bidragsnivå som du väljer. För att du ska få ut din belöning måste projektet bli helt finansierat, i det här fallet med minst 50 000 kronor. Om produktionsbolaget inte lyckas samla ihop hela beloppet får du  tillbaka de pengar du satsat. Det betyder att du inte riskerar att satsa några pengar förgäves.

För att bidra till att filmen om Opera på Skäret blir verklighet – gå in på Kickstarter och klicka på den gröna knappen ”Back this project”. Fyll i beloppet fritt, eller välj någon av de färdiga bidragsnivåerna för att få den belöning/bidragsnivå som du tycker passar dig bäst. Klicka sedan på ”Continue to next step” där du fyller i dina kortuppgifter. Avsluta med att klicka på den gröna knappen ”Pledge”. Nu har du lämnat ditt bidrag! Pengarna dras från ditt kort och alla andra bidragsgivare först på avslutningsdagen för projektet – förutsatt att insamlingen nått upp till 50 000 kronor. Annars debiteras du ingenting.

Läs mer om Kickstarter och hur det fungerar på https://www.kickstarter.com/help/faq/kickstarter%20basics

[bra_button text=’Bidra till Eyra Medias dokumentärfilm här’ url=’https://www.kickstarter.com/projects/eyramedia/dokumentarfilm-opera-pa-skaret’ target=’_self’ size=’medium’ style=’rounded’ color=’blue’]

ops19Admin