Högklassig kvartett på årets julkonserter

Två hyllade operasångare, en pianovirtuos och en förtrollande flöjtist – det är kvartetten som står för årets julkonserter på Opera på Skäret den 3 och den 4 december. På programmet står klassiska pärlor i julens tecken.

Susanna Sundberg och Magnus Vigilius sjöng i sommarens succéuppsättning av Wagners Den flygande holländaren. Här ackompanjeras de av Stefan Lindgren, en av landets skickligaste pianister, och Ann Elkjär, som hyllats för sitt vackra, och lyriska flöjtspel.

Den internationella ensemblen med sångare från sex länder som medverkade i Den flygande holländaren hyllades unisont av kritiker och publik. Två av sångarna återkommer nu till Skäret för årets julkonserter.

Magnus Vigilius är en erfaren tenor från Danmark som också Skäret-debuterade i Den flygande holländaren, i rollen som Erik. Under hösten sjunger han i två uppsättningar på den tjeckiska nationaloperan i Brno, Kat’a Kabanova och Tosca innan han återkommer till Skäret för julkonserterna.

Susanna Sundberg, alt från Stockholm, som gjorde sin Skäret-debut i somras i rollen som Mary, har gjort en rad operaroller, bland annat på Kungliga operan och Folkoperan i Stockholm, liksom på Göteborgsoperan.

Stefan Lindgren har varit solist i ledande orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmoniska Orkestern och Göteborgssymfonikerna. Han har gett ett stort antal pianoaftnar och kammarmusikkonserter i Sverige och i städer som New York, London, Paris och Wien. Han är en flitigt anlitad pianist på Opera på Skäret.

Ann Elkjär har uppmärksammats för sitt uttrycksfulla sätt att spela tvärflöjt, inte minst i kammarmusiksammanhang, bland annat tillsammans med den engelske gitarristen Martin Fogel och den tyska pianisten Hee-Won Park.

Julkonserterna börjar klockan 16. Under helgen arrangeras också en julmarknad med lokalt kvalitetshantverk klockan 12-18 och i Operacaféet erbjuds jultallrik och kaffe och julfika under samma tid.

[bra_button text=’Boka biljett till Julkonserten’ url=’https://www.operapaskaret.se/biljetter/’ target=’_self’ size=’medium’ style=’rounded’ color=’blue’]

 

ops19Admin