Hur lyckas du få hit all världens operastjärnor, Sten Niclasson?

Opera på Skäret fortsätter att bjuda på svenska och internationella sångare i absolut världsklass. Sångare från Sverige, USA, Vitryssland, Litauen, Italien, Armenien, Georgien och Norge – och en dirigent från Italien – gör sommarens operafestival till den mest internationella hittills.

Hur lyckas du, Sten Niclasson?

– Det finns ett stort intresse för Opera på Skäret eftersom vi har ett unikt konstnärligt klimat och ett operahus som inte liknar något annat. Med fler internationella artister än någonsin tidigare ser jag fram emot en rekordsommar, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret.

En lång rad svenska och internationella solister har sedan starten 2004 sjungit på Opera på Skäret och många av dem har lycktas få sitt stora genombrott. Och inför varje sommar söker Sten Niclasson efter nya, kommande stjärnor.

– Vi har en stor audition i Örebro och dit kommer över 100 sångare från hela världen. Vi reser också själva till olika internationella auditions och har goda kontakter med olika agenturer. Jag tror att Opera på Skäret lockar så många internationella artister för att de får chansen att synas och göra roller som kan ta dem vidare till andra operascener i världen, säger Sten Niclasson.

ops19Admin