I rollen som Otello

Otello beskrivs av många som en av de mest utmanande rollerna för en tenor och den hanteras bara av ett fåtal sångare i världen. Två av dem har kommit till Opera på Skäret, Michal Lehotsky och Richard Bauer.

Richard Bauer från Brasilien sjöng under söndagens premiär, och blev av Expressens kritiker jämförd med Placido Domingo som framgångsrikt sjungit Otello över hela världen. Detta är första gången Richard är i Sverige.
– Sverige är ett fint land, med vackert landskap och vänliga människor, så det är roligt att få vara här och göra den här rollen. Vi är ett gott gäng som gör Otello, och det är fantastiskt att få sjunga tillsammans med Kamila, säger Richard Bauer.

Michal Lehotsky från Slovakien var med i ensemblen som hade premiär på lördagen och har fått mycket goda betyg av kritikerna, framför allt för sitt kraftfulla utspel i rollen.
– Otello är en av de största rollerna som finns för en tenor. Det är fantastiskt att vara i Sverige och få göra den här rollen. Jag har varit och uppträtt i Göteborg tidigare, på en konsert, men det är första gången som jag är på Opera på Skäret, säger Michal Lehotsky.

ops19Admin