Intervju med Johan Wållberg

Vi fick en pratstund med Johan Wållberg som spelar Belcore i årets uppsättning av Kärleksdrycken. Johan Wållberg, baryton, har sjungit på Kungliga operan, Wermland Opera, Nordisk Kammaropera, Vadstena-Akademien, Drottningholms slottsteater och Intima teatern i Stockholm. Han har gjort roller som Kapten Krok i Peter Pan, Monterone i Rigoletto och Kejsaren i Kina i Näktergalen. Johan är ett kärt återseende hos oss på Opera på Skäret. Han har under åren 2007-2009 medverkat på Opera på Skäret i Kronofogdarna och slåtterölet, där han gjorde tre roller, och i Tosca, där han sjöng Sacristanen. Johan Wållberg är ofta anlitad konsert- och oratoriesolist och har framträtt med körer och orkestrar i Norden och i Tyskland.

Hej Johan, Hur känns det att vara tillbaka på Opera på Skäret?
Det känns väldigt, väldigt bra. Jag räknade och insåg att det var 2009 jag var med senast och det är ganska länge sen så det är kul att vara här igen!

Vad har förändrats sedan du var med sist?
Väldigt mycket har förändrats. Grunden är ju densamma, det underbara engagemanget och den fina platsen. Men det är väldigt roligt att se att det hela tiden byggs upp nya saker, toaletter och servering. Att det arbetas hela tiden i den konstnärliga andan är fint att se.

Hur har produktionen gått inför den här föreställningen?
Det har gått jättebra, vi är ju en liten och behändig ensamblen. Vi är ju bara 5 sångare och 7 stycken musiker i diket. Väldigt bra stämning, lätt att arbeta och mycket kul!

Är detta din första Belcore?
Ja det är det! Jag har tidigare sjungit vissa delar ur rollen men aldrig tidigare hela rollen så det känns väldigt roligt.

Vad är det som gör din karaktär speciell?
Han är ju en oerhört underbart självgod herre. En sergeant i armén som är van att få kvinnorna på fall.

Det är mycket fokus på Adina och Nemorinos kärlek… blir Belcore svartsjuk?
Ja han glöms ju bort lite grand haha och klart han blir lite besviken men det går snabbt över, det finns ju många andra vackra damer där ute.

Hur känns det inför sista föreställningen?
Det känns jättebra, det har varit en rolig sommar. Man ska inte klaga på värmen men det har varit väldigt varmt haha och nu har det ju faktiskt börjat bli lite svalare.

Kärleksdrycken spelas sista gången ikväll kl 18:00. Varmt välkomna att se Johan och alla våra andra sångare och tack alla ni som sett föreställningen i år!

_89A0200-1

ops19Admin

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.