Italiensk stjärnbaryton möter svenskt stjärnskott

Sommarens tredje konsert i Kammarsalen är ett exklusivt gästspel av den italienske barytonen Omar Kamata, som tillsammans med den unga svenska sopranen Åsa Thyllman bjuder på en konsert med arior ur många välkända operaverk – en riktig hyllning till operakonsten.

Omar Kamata gjorde succé i rollen som Figaro i Opera på Skärets uppsättning av Barberaren i Sevilla 2013, en roll som han enligt en kritiker hanterade ” med skönt bullrande ackuratess och en scennärvaro som är häpnadsväckande”.

Omar Kamata har sjungit på en rad italienska operahus och på scener i bland annat Tyskland, Schweiz, Bulgarien, Uruguay, Guatemala och Costa Rica.

Han har gjort rollerna som Figaro i Barberaren i Sevilla, Marcello i La Bohème, Silvio i Pajazzo, Germont i La Traviata, titelrollen i Rigoletto, Scarpia i Tosca, Amonasro i Aida, titelrollen i Falstaff, Sharpless i Madame Butterfly, Michele i Kappa, Alfio i Cavalleria Rusticana och Conte di Luna i Il trovatore.

Åsa Thyllman är en ung svensk sångerska som på sin meritlista bland annat har Wagners Valkyrian tillsammans med världssolisterna Nina Stemme och Bryn Terfel. Hon har också sjungit i operor som Don Giovanni och Rigoletto. I höst ska hon sjunga rollen som Flora i Folkoperans uppsättning av Verdis La Traviata.

Under hennes första läsår på Operahögskolan 2011-2012 blev Åsa Thyllman Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendiat, fick Confidencenstipendiet ur Anders Walls stiftelser på 100 000 kronor och fick nationella stipendiet ur Kungliga musikaliska Akademien.

Plats: Kammarsalen
Tid: Söndag 19 juli, 16.00

Biljetter:

www.operapaskaret.se

Tel: 0580–711 00
E-post: biljetter@operapaskaret.se

Opera på Skärets biljettkontor: Kristineplan 1, Kopparberg.
Biljetter säljes också i Skärets biljettkassa före konserten.

Pris: 200 kronor

Ungdomar 13–19 år: 50 procents rabatt.

ops19Admin