JUBILEUMSERBJUDANDE!

Sveriges ledande operafestival fyller tio år! Det firar vi med storslagna jubileumskonserter med världssångare och specialpriser på Operatåget från Stockholm.

Vårt erbjudande
En härlig resa med veterantåg till Opera på Skäret, världens enda opera med egen tågstation. Gäller jubileumskonserterna 27 juli och 3 augusti. I priset 1900:- ingår resa, lunch, jubileumskonsert och 3-rätters middag.

Operatåget till Opera på Skäret är en unik företeelse i Sommarsverige. Sedan 2006 har tusentals operaälskare valt att kombinera operabesöket i Bergslagen med en inspirerande resa i förstaklassvagnar från 30-talet – ända fram till operahuset. Resan går från Stockholms central på förmiddagen och efter en god lunch, lagad ombord, kliver man av vid operahuset intill sjön Ljusnarens strand i hjärtat av Bergslagen.

Efter föreställningen går tåget tillbaka till Stockholms central och i de anrika restaurangvagnarna ombord serveras då en trerättersmiddag innan tåget anländer före midnatt.

Tågresorna arrangeras i samarbete med SKÅJ, Stockholms kultursällskap för ånga och järnväg, som arbetar för att bevara en del av den svenska järnvägshistorien.

I priset 2 350 (1 900 kronor för jubileumskonserterna) kronor ingår resa, föreställningsbiljett, lunch och middag. Operatåget går i sommar till jubileumskonserterna 27 juli och 3 augusti samt till lördags- och söndagsföreställningarna av Barberaren i Sevilla – 11, 17, 18, 24, 25 och 31 augusti samt 1 september.

Bokning sker via Opera på Skärets biljettkontor på telefon 0580–711 00.

ops19Admin