Julkonsert & Julmarknad 9-10 december

Två hyllade operasångare, en 25-mannakör, en virtuos pianist och ett underbarn på trumpet – det är artisterna som bjuder på Opera på Skärets traditionsenliga julkonserter 9-10 december.

På programmet står en spännande kompott av klassiska jul- och luciasånger och överraskningar från både jazz- och gospelvärlden.

Den internationella ensemblen med sångare från sju länder som medverkade i Madama Butterfly på Opera på Skäret i somras hyllades unisont av kritiker och publik. Två av sångarna återkommer nu till Skäret för årets julkonserter. Mezzosopranen Siv Oda Hagerupsen blev publikfavorit som Suzuki och barytonen Tor Lind gjorde dubbla roller i succéuppsättningen. Nu kommer de tillbaka för att sjunga på Opera på Skärets julkonserter.

De backas upp på scenen av ett tjugofemtal sångare i Mirandakören från Mora, Bengt-Åke Lundin, en av landet skickligaste pianister, och Rasmus Johansson, underbarnet på trumpet som vid elva års ålder redan spelat med Kungliga Filharmonikerna.

Julkonsert2017_startslide

– Det är fantastiskt roligt att kunna presentera två operasolister av internationell klass på våra julkonserter. Att vi för första gången har med en kör också väldigt spännande. Bengt-Åke Lundins kunnande är många bekanta med, och att kunna erbjuda Rasmus Johansson, Sveriges kanske mest lovande musikertalang, är naturligtvis extra roligt, säger Anna-Carin Niclasson, producent.

Siv Oda Hagerupsen är en mycket etablerad operasångerska i Norge och har gjort bejublade konsertframträdanden på scener som L´Opéra de Montreal i  Kanada. Hon övertygade stort i sin rolltolkning av Suzuki i somras. Det gjorde också Tor Lind som Kommissarien och Yamadori. Tor Lind har sjungit många stora roller på scener i Sverige, Danmark och Tyskland och medverkar gärna i konsertsammanhang.

Mirandakören är en uppmärksammad ungdomskör ifrån Mora, som funnits i över tjugo år. Genom åren har kören gjort många roliga och uppskattade shower med olika teman, former och storlek. Den är även en stor del av den stora vackra luciakonserten i Mora kyrka varje år. Sångarna i kören är ungdomar från högstadiet och uppåt. Körledare är Gunnel och Linda Trapp.

Bengt-Åke Lundin har framträtt med samtliga stora symfoniorkestrar i Sverige och gett orkesterkonserter och soloaftnar i bl a USA, Tyskland och England, Han har spelat med sångare som Peter Mattei, Malena Ernman och Matilda Paulsson. Bengt-Åke Lundin är en återkommande medarbetare på Opera på Skäret, bland annat som repetitör inför operauppsättningarna.

Rasmus Johansson är vid elva års ålder ett av den svenska musikscenens stora underbarn.

Redan förra året spelade han tillsammans med de Kungliga Filharmonikerna vid Riksmötets öppnande och han har sedan dess medverkat som solist i en rad konsertsammanhang.

Julkonserten börjar klockan 16 på lördagen och klockan 15 på söndagen och är 1 timme och 15 minuter lång. Pris: 280 kronor.

Under helgen arrangeras traditionellt en julmarknad med lokalt kvalitetshantverk klockan 12-18. Glögg serveras före konserten och efteråt går det fint att äta jultallrik i Operacaféet till priset 200 kronor inklusive bordsvatten och kaffe.

[bra_button text=’Boka biljett’ url=’https://www.operapaskaret.se/biljetter/’ target=’_self’ size=’large’ style=’rounded’ color=’blue’]

 

ops19Admin