Kammarserien – start för Opera på Skärets tioårsjubileum

Under våren presenterar Opera på Skäret en serie om tre exklusiva konserter på Kammarscenen, vilka markerar starten på Opera på Skärets jubileumsprogram 2013. Konserterna ges 9 och 23 mars samt 13 april på nya Kammarscenen, som erbjuder konsertmöjligheter året runt.

– Tack vare Kammarscenen som uppfördes förra året kan vi nu erbjuda konserter och andra arrangemang även under vinterhalvåret. Det känns mycket bra att vi nu kan presentera en serie kammarkonserter som start på det här året som vi tror ska bli det största hittills för Opera på Skäret, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

Kammarserien inleds lördag 9 mars av romanssångaren Olle Persson och pianisten Mats Jansson, Sveriges mest efterfrågade musiker inom romansrepertoaren. De har framträtt i hela Sverige och utomlands och på senare tid fått lysande recensioner för sin tolkning av Schuberts mästerverk Winterreise.

Två veckor senare, lördag 23 mars, framför pianovirtuosen och kompositörenStefan Lindgren ett program med dels egenkomponerad, dels stycken av bland andra Ravel och Sibelius. För sången står Sten Niclasson, baryton, som bland annat kommer att sjunga text av Gustav Fröding.

Lördag 13 april presenterar sopranen Kamila Benhamza och pianisten Marc Verter ett inspirerande program om kvinnors liv och öde med musik av bland andra Robert Schumann.

ops19Admin