Landshövdingen inviger operasommaren

Landshövdingen inviger sommaren på Opera på Skäret. När Madama Butterfly har premiär lördag den 29/7 är det Maria Larsson (på bilden tillsammans med Sten Niclasson, Opera på Skärets konstnärlige ledare) som inleder galafestligheterna med ett tal.

– Opera på Skärets uppsättningar håller hög internationell klass och är en enorm tillgång i regionens kulturliv och besöksnäring. Det är roligt att få förmånen att medverka i ett så inspirerande sammanhang som årets galapremiär, säger landshövding Maria Larsson.

Galapremiären den 29 juli blir extra festlig med invigningstal, operaintroduktion med bubbeldryck och snittar i det fria för samtliga gäster, musikunderhållning innan föreställningen, pausfika med mera. Landshövdingen ser det som ett bra tillfälle att uppmärksamma Opera på Skärets roll i det regionala kulturutbudet och som turistmagnet. Sedan hon tillträdde har hon besökt Opera på Skäret både 2015 och 2016.

– Den första gången var ren magi. Att uppleva La Traviata på denna fantastiska plats, operahuset invid sjöstranden, liknade inget jag varit med om tidigare. Och förra året, med Den flygande holländaren fick jag en ny mäktig upplevelse. Jag tror Opera på Skäret har en mycket hög potential och jag vill gärna bidra till att ännu fler får möjlighet att se och höra opera i detta världsunika operahus mitt i Bergslagsnaturen, säger Maria Larsson.

Intresset för galapremiären är mycket stort och de flesta platserna i operahuset är sålda. Men än finns möjlighet att vara med – återstående biljetter säljs online här. Tågpaket från Stockholm till Galapremiären säljes via biljettkontoret, telefon 0580-71100, eller via e-post, biljetter@operapaskaret.se.

Dagen efter, söndagen den 30 juli, spelas ytterligare en premiär. Ensemblen består precis som vanligt av två sångarlag, där två solister delar på de två huvudrollerna, och därför är den andra föreställningen det andra sångarlagets premiär. Biljetter till premiär 2 går att köpa här.

Madama Butterfly spelas tolv gånger mellan den 29 juli och den 27 augusti. Det är fjortonde året som Opera på Skäret bjuder på en operaupplevelse med världsartister på scenen och den fjärde gången som en älskad opera av Giacomo Puccini sätts upp. Madama butterfly regisseras av Leslie Swackhamer från USA, som med ett stort antal Butterfly-uppsättningar i bagaget är något av en auktoritet på just den här operan.

Köp dina biljetter här.

ops19Admin