Marco Frusoni till Opera på Skäret

Får vi lov att presentera ännu en fantastisk sångare till våra jubileumskonserter. Marco Frusoni växte upp i Florens och har förutom sång på högsta nivå studerat piano, elbas och även litteratur. Marco Frusoni debuterade i La camerata bardiTeatro dell’Opera i Rom 2008. Samma år medverkade han i Rosenkavaljeren, året därpå sjöng han rollen som Gabalo i världspremiären av Lombardis Il Re Nudo.

Marco Frusoni har sedan radat upp roller som Fenton i Falstaff, Lord Riccardo Percy in Anna Bolena och Rodolfo i La Bohème i Sofia, Pisa, Modena och Livorno. Han har medverkat i The Greek Passion på Teatro Massimo i Palermo, sjungit Don José i Carmen och mycket mer. Och i sommar debuterar han i Bergslagens djupa skogar på Opera på Skäret.

– Marcus Frusoni är den mest lovande italienska tenoren i sin generation med både lyrisk skönhet och metallisk styrka i stämman, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret.

Flera stora stjärnor
Marco Frusoni är i gott sällskap. Till jubileumskonserterna kommer också en rad stjärnor som har deltagit genom åren i Opera på Skärets olika uppsättningar. Som solister får vi se och höra de svenska operastjärnorna Matilda Paulsson och Charlotta Larsson liksom den amerikanske världstenoren Roy Cornelius Smith samt Vazgen Ghazaryan från Armenien, ryska stjärnskottet Yana Kleyn, och Ole Jörgen Kristiansen, internationellt väletablerad baryton från Norge.

Ta Operatåget
Till såväl jubileumskonserterna som till lördags- och söndagsföreställningarna av Barberaren i Sevilla går det unika och så populära Operatåget – med förstaklassvagnar från 1930-talet – från Stockholms central och ända fram till operahuset vid sjön Ljusnaren. På vägen till Opera på Skäret serveras lunch, under hemresan en trerätters middag i anrika restaurangvagnar. Läs mer om Operatåget här.

ops19Admin