Mat & Dryck

I anslutning till föreställningarna kan du äta lunch, middag eller lättare rätter i vår restaurang. Här erbjuds också fika med kaffebröd och smörgåsar. Måltider kan förbeställas i samband med biljettköp eller i efterhand.
Öppettider:
27/6-29/7: Måndag-söndag 10-18
30/7-28/8: Onsdag-fredag 10-18, lördag-söndag 10-22.

Förbeställning av pausservering:

Du kan med fördel förbeställa ett urval av tilltugg till pausen så att serveringen går smidigare och du slipper köa.

Köp på plats

Det finns också möjlighet att köpa ett begränsat utbud av dryck och tilltugg i pausen.

Beställning:

Beställning av Operameny kan göras i samband med biljettköpet eller i efterhand, fram till 96 timmar innan föreställningen börjar.

Operamenyn serveras direkt efter föreställningen på lördagar och söndagar, d v s efter 18. På torsdagar serveras menyn klockan 16.

GRILLBUFFÉ 20-21/8

 

Helgen 20-21 augusti tänder vi kolgrillarna till lunch och erbjuder en grillbuffé med inslag av vilt, fisk och vegetariskt. 

Sallader, måltidsdryck och kaffe ingår. Pris 195:-

Förbeställs senast tisdag 16/8 klockan 15 – kan också köpas på plats i mån av tillgång.

Grillbuffén består av kött – med inslag av vilt –, fisk och grönsaker.
 
Intages med fördel utomhus, om vädret tillåter. 
 
Grillbuffén serveras 12.00 – 14.30.

 

OBS! GRILLBUFFÉN GÅR ENDAST ATT KÖPA ONLINE. (Vi har tyvärr inte möjlighet att ta din bokning via biljettkontoret eller telefon).

PAUSSERVERING

SMÖRGÅSAR

Räksmörgås 149:-

Handskalade räkor, majonnäs, ägg, gurka, tomat, rädisa, ärtskott,

citron och dill

Kycklingklämma 120:-

Kycklingfilé, parmesan, krispsallad, gurka, rödlök och Caesardressing.

Viltklämma 120:-

Viltskav, krispsallad, rödlök, crème fraiche, karljohan,

grädde, riven ost och lingon.

Veganklämma 120:-

Pulled beans, krispsallad, rödlök, crème fraiche, karljohan,

grädde, riven ost och lingon.

SMÅTT & GOTT

Ostbricka 109:-/pers., minst 2 pers

Ostbricka med tre sorters ostar, marmelad, färsk frukt och kex.

Bergslagstallrik 180:-

Delikatesser från skog, mark och sjö,

noga utvalda av köksmästare efter tillgång och humör.

I samarbete med: Bergslagsdelikatesser, Ställbergs rökeri,

Bredsjö mjölkfår, Källmans skogscafé, Bröderna Ekbom m.fl

Skaldjurstallrik 229:-

Färska räkor, kräftor, blåmusslor, havskräfta och krabbklo.

Västerbottenpaj, två såser, bröd & smör

KAKOR & BAKVERK

Operaasken 95:-

En läcker ask fylld med små godsaker till kaffet. Minicupcake,

macaron, liten gobit och pralin. Inklusive kaffe/te eller lättdryck

Operabakelse 95:-

Inkl. kaffe/te eller lättdryck

På plats finns ett bredare utbud av kaffebröd, inklusive

vegetariska och veganska alternativ, att köpa.

DRYCKESMENY

Vin – mousserande, glas / 95:- flaska / 395:-
Vin – vitt & rött glas / 80:- flaska / 285:-
Öl stark, flaska / 60:-
Cider stark, flaska / 60:-
Stilla vatten 50cl 32:-
Bubbelvatten 33cl 32:-
Lättöl 33cl 32:-
Läsk 33cl 32:-
Must / lemonad 33cl 32:-
Alkoholfri öl 33cl 45:-
Alkoholfri cider 50cl 45:-
Alkoholfritt vin 80:-/glas, 285:-/flaska

Varm dryck
Kaffe / té 32:-

MENYER

Tvårätters eller trerätters middag serveras i Operarestaurangen.

Operameny 1

Förrätt: Skogssvampsoppa med viltskagen och västerbottencréme.

Varmrätt: Gös Grenoble

Serveras med dillrostad palsternacka, kantareller och färskpotatis.

Pris 395:-/person

Operameny 2

Förrätt: Skogssvampsoppa med viltskagen och västerbottencrème.

Varmrätt: Helstekt oxfilé

Serveras med pepparsås, ostkrokett, friterade örter och potatisfondant.

Pris 395:-:-/person

Operameny 3

Förrätt: Skogssvampsoppa med viltskagen och västerbottencrème.

Varmrätt: Gös Grenoble

Serveras med dillrostad palsternacka, kantareller och färskpotatis.

Dessert: Creme brulée med hemgjord apelsinglass och citruszest.

Pris 465:-/person

Operameny 4

Förrätt: Skogssvampsoppa med viltskagen, västerbottencrème.

Varmrätt: Helstekt oxfilé

Serveras med pepparsås, ostkrokett, friterade örter och potatisfondant.

Dessert: Creme brulée med hemgjord apelsinglass och citruszest.

Pris 465:-/person

Operameny 5 Vegansk

Förrätt: Skogssvampsoppa, västerbottencrème. 

Varmrätt: Biff Wellington, vegan style.

Serveras med pepparsås, ostkrokett, friterade örter och potatisfondant.

Dessert: Creme brulée med hemgjord apelsinglass och citruszest.

Pris 465:-/person

Vinpaket, rött eller vitt

Ett glas till förrätten, två glas till varmrätten
Pris 225:-/person

All dryck beställs vid bordet.

PUBMENY

Följande rätter kan du boka. Dryck och annat köps på plats