Mersmak ska lyfta serveringen på Skäret

Opera på Skäret har knutit ett långsiktigt samarbete med Örebroföretaget Mersmak. Syftet är att lyfta mat- och dryckeserbjudandet till en upplevelse som går i linje med operafestivalens höga kvalitet och den magiska naturen runt Skäret.
– Maten kommer att vara lokalt betonad. Vi hoppas att det kommer att tilltala publiken, säger Mikael Carlsson, ägare av Mersmak.

Örebroföretaget Mersmak erbjuder catering för företag och restauranger, och levererar bland annat mat till flyg, ishockeyarenor och festivaler.
– Vi har lång erfarenhet av evenemang. En av våra styrkor är att vi är vana att arbeta med korta tidsaspekter som det är under föreställningspauser, säger Mikael Carlsson.

Varje dag producerar och levererar Mersmak 4 500 portioner mat. De producerar all mat i eget kök och har dessutom bageri. I samarbetet med Skäret kommer de i sin tur att samarbeta med Bergslagsdelikatesser, ett lokalt företag som säljer viltkött. I samband med operan kommer man till exempel att kunna äta deras älgfilé. Bland utbudet på Skäret kommer man också hitta den lokala delikatessosten Bredsjö blå.

Under föreställningspauserna i sommar erbjuds enklare mat, fika och dryck. Vill man ha en riktigt smidig servering kan man förbeställa och betala via hemsidan. Man kommer också att kunna äta trerätters på Operacaféet innan föreställningen, dock endast om man förbeställer. Mersmak kommer även att ha hand om operacaféets övriga försäljning där lättare mat och fika erbjuds.
– Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet, det är fantastiska människor som jobbar här, och en härlig atmosfär, säger Mikael Carlsson.

Klicka här för att läsa menyn och förbeställa.

ops19Admin