Ole Jørgen Kristiansen tillbaka för jubileumskonserterna

2006 sjöng han titelrollen i Rigoletto och 2007 Amonasro i Opera på Skärets uppsättning av Aida. Nu är den norske barytonen Ole Jørgen Kristiansen, till vardags på Den Norske Opera i Oslo, tillbaka på Opera på Skäret för sommarens jubileumskonserter.

Vad har du gjort sedan du var med i Opera på Skäret senast?
– Bland annat har det byggts ett nytt operahus i Oslo. Vi flyttade ut vid nyår 2007-2008 och in i juni igen, så under tiden hade vi en lång turné med Hurtigrutten där vi sjöng ombord och i byar längsmed Norges kust. Sedan hade vi öppningen av det nya operahuset i Oslo, där jag också har gjort Carmen, Tristan och Isolde, The Dream of Gerontius och Pagliacci nu nyligen. Peter Grimes var vi och gästspelade med i Finland

 

Vad händer framöver?
– Just nu ska jag hoppa in i en liten roll i La Traviata i Stavanger. Sedan ska vi ha en stor uppsättning av Le Grand Macabre på Den Norske Opera i september, därefter blir det Madama Butterfly och i sommar Opera på Skäret såklart. Så det går i ett.

 

Hur känns det att komma tillbaka till Opera på Skäret?
– Det känns väldigt bra, jag gläder mig åt det. Jag har fått fina roller på Opera på Skäret och varje år är det spännande att se vad det blir för repertoar. Det är mycket bra folk som kommer, bland annat tenoren Roy Cornelius Smith som jag sjöng med i Pagliacci. Det är stort och fantastiskt att Opera på Skäret nu firar tio år.

ops19Admin