Omar Kamata och Ole Jörgen Kristiansen i rollen som Jago

Jago är den karaktär som genom sitt intrigerande är grunden till allt lidande i Otello. I Opera på Skärets uppsättning är det Ole Jörgen Kristiansen och Omar Kamata som alternerar i rollen.

– Det är roligt att spela Jago. Det är en arketyp som ofta dyker upp i historier, ondskefull, missunnsam och våldsam. På scenen får man visa de ondskefulla tankarna han bär på genom handling och språkbruk, säger Ole Jörgen.

Liksom många andra är Omar väldigt tacksam över den goda stämningen i ensemblen och den speciella miljön som är på Skäret.

– Jag har så roligt, vi är som en familj. När jag är på scenen är jag där med mina vänner och jag går ut och sjunger från hjärtat. Premiären var den bästa jag någonsin haft, säger Omar.

Ole Jörgen har spelat Jago på den Norske Opera tidigare, men för Omar är detta första gången.

– Jag har inte sjungit dramatiska roller så länge, bara tre år, så det är jättespännande. Att få göra så olika roller. Förra året var jag här som Figaro i Barberaren från Sevilla, i år som Jago, det är fantastiskt, säger Omar.

Även Ole Jörgen har varit på Skäret tidigare i andra roller; 2006 i titelrollen i Rigoletto, 2007 som Amonasro i Aida och 2013 sjöng han på jubileumskonserterna.

Nu är det bara två Otello-föreställningar kvar då man kan se dem i rollen som den ondskefulle Jago, Ole Jörgen är med på lördag och Omar på söndagen.

ops19Admin