Opera på Skäret sätter upp La Traviata

Opera på Skäret sätter upp La Traviata sommaren 2015. Giuseppe Verdis mästerverk blir huvudnumret i den tolfte upplagan av Sveriges största sommaroperafestival.

– Vi har velat göra La Traviata i många år. Att den ligger i tiden visar inte minst det faktum att det är världens just nu mest spelade opera, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

Opera på Skäret gav La Traviata i en konsertant version redan 2005, med Tito Beltrán och Charlotta Larsson i huvudrollerna. Tio år senare är det nu dags för en fullskalig operauppsättning av verket som blir den fjärde Verdi-operan på festivalen, efter Rigoletto (2006), Aida (2007) och Otello (2014). Sångare och produktionsteam presenteras i början av 2015. Klart är att Svenska Kammarorkestern, som senast medverkade i Barberaren i Sevilla 2013, är tillbaka som operaorkester.

La Traviata spelas tolv gånger på Stora scenen mellan 1 och 30 augusti. Därutöver bjuder operafestivalen på en konsertserie på Kammarscenen med början den 5 juli. Traditionsenligt bjuds också på pubkvällar med levande musik, då solisterna ur La Traviata medverkar med improviserade framträdanden i en intim inramning.

ops19Admin