Operapubens premiär var mycket uppskattad

I fredags arrangerades årets första operapub på Skäret. Det var fullt av folk i caféet och solen lyste in genom fönstren. Under pubkvällen kan gästerna inta mat och dryck och lyssna till sångare som kommer direkt från repetitionerna till publokalen. 

Publiken bjöds på skönsång från både sångare ur operakören och solisterna i Madama Butterfly. Allt ackompanjerades av pianisterna Bengt-Åke Lundin och Stefan Lindgren. Av sångarna fick de bland annat höra Helena Henriksson sjunga “Can’t help loving that man” ur Jerome Kerns musikal Showboat, Christopher Kingdon sjunga “Vesti la giubba” från Leoncavallos opera Pagliacci och Amelie Flink framförda Gavotte ur Massenets opera Manon. När Frida Bergquist från kören framförde Habanera ur Carmen, stämde några solister och sångare längst bak i salen in och svarade Frida framme på scen. Detta var mycket uppskattat.

Tadas GirininkasNågra av solisterna i Opera på Skärets föreställning Madama Butterfly kom också och sjöng för publiken inne i operapuben. Siv Oda Hagerupsen sjöng en väldigt uppskattad “Heia in den Bergen” av Kàlmàn. Tor Lind, barytonen från Lund, fick mycket jubel och applåder för sin tolkning av “Largo al factotum” ur Rossinis Barberaren i Sevilla. Från den lättsamma och komiska Barberaren i Sevilla, gick repertoaren mot det mörkare Faust. Tadas Girininkas ifrån Litauen sjöng ur rollen som Mefistofeles i Gounods Faust (se bild).

När vi har tre tenorer på plats på Skäret, var det nästan oundvikligt att de skulle sjunga något gemensamt. Cody Austin, Alex Tsilogiannis och Aaron Cawley framförde ”O Sole Mio”, även denna i något komisk tappning. Solisterna dök upp lite här och var i rummet, vilket förbluffade publiken. Sista sången för kvällen blev ”Nessun Dorma”, även denna framförd av de tre tenorerna. Publikfavorit som låten är, avslutades operapuben med stående ovationer och idogt jubel.

I publiken hittade vi Berit och Lennart Carlsson ifrån Ludvika. ”Vi har varit på operapub varje sommar sedan det arrangerades den första gången”. De tycker att det är en trevlig miljö och hela konceptet är bra. Berit och Lennart är även vana besökare av operan och har biljetter till galapremiären den 29 juli.

Kommande operapubar är 14/7, 4/8 & 18/8. Biljetter till pubarna köper du enklast här.

ops19Admin