Över 100 sångare från 10 länder på audition för Barberaren i Sevilla

Nyligen genomförde Opera på Skäret en audition på Musikhögskolan i Örebro inför sommarens uppsättning av Barberaren i Sevilla.

Intresset var precis som förra året mycket stort – drygt 100 sångare från hela Europa var på plats för att sjunga till sig en plats i ensemblen. Hur många var det då som lyckades?

– Alla solistroller besätts med sångare som provsjöng i Örebro. Vi kommer att kunna mönstra en ensemble av mycket hög kvalitet, och alla namn kommer att offentliggöras på en presskonferens den 26 februari, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

Sångarna kom förutom från Sverige från Danmark, Norge, Finland, England, Italien, Ryssland, Ungern, Tyskland och Bulgarien. Precis som tidigare år blir ensemblen en kombination av etablerade namn med stora internationella meriter och unga, mer oprövade stjärnskott.

– Vi har i alla år kunnat presentera såväl internationella storstjärnor som unga, lovande sångare varav några fått sina genombrott på Skäret, och det är en ambition vi fortsätter med, säger Sten Niclasson.

ops19Admin