Premiär på fredag och söndag

Nu är det äntligen dags för premiär på Barberaren i Sevilla. På fredag 9 augusti är det dags för sångarlag ett och 11 augusti sjunger sångarlag två upp.
– Det blir en sångfest med mycket skratt och stort spelhumör, sångarna gör ett fantastiskt jobb, säger regissören Alexander Niclasson, som är mitt uppe i de sista förberedelserna inför premiären.
Rollkaraktärerna börjar formas på riktigt så här i sluttampen.
– Det händer väldigt mycket och det är verkligen roligt att se hur det växer fram. Och när Svenska Kammarorkestern kom på plats lyfte allt ytterligare. Det är som champagne, det sprudlar av musikalitet, fortsätter Alexander.

Svenska Kammarorkestern är med som operaorkester på Opera på Skäret för andra gången. På scen finns också Opera på Skärets herrkör och dirigerar gör Andreas Lönnqvist. I solistgruppen finns stora internationella operasångare från såväl Sverige som USA, Italien, Vitryssland och Litauen. Solisterna har varit på plats sedan 27 juni och repeterat.

– Alla premiärer är både jätteroliga och jättenervösa, det hör ju till. Det blir en alldeles speciell Barberare, publiken bjuds på överraskningar och på scen har vi en härlig blandning av nationaliteter som alla bidrar med olika aspekter av Rossini, säger Sten Niclasson.

Opera på Skäret firar i år tio år som operahus och har förutom Barberaren i Sevilla erbjudit en rad konserter och andra evenemang.
– Det har varit en mycket intensiv sommar där vi bland annat haft två jubileumskonserter som var stormande succéer, det har varit väldigt roligt, säger Sten Niclasson.

Barberaren i Sevilla har två sångarlag och har därför premiär både fredag 9 augusti och söndag 11 augusti. Medverkande solister i sångarlag ett är Liine Carlsson som Rosina, Dominique Moralez som Almaviva, Pavel Yankovsky som Figaro och Robert Hyman som Bartolo. I sångarlag två medverkar Aurora Tirotta som Rosina, Martin Nyvall som Almaviva, Omar Kamata som Figaro och Urban Malmberg som Bartolo. Solister som är med i alla föresällningar är Liudas Mikalauskas som Basilio, Jonatan Lönnqvist som notarien och Il Tedesko, Catarina Lundgren som Berta och Peter Haeggström som Fiorello och Biskopen.

Barberaren i Sevilla spelas därefter 15, 17, 18, 22, 24, 25, 29, 31 augusti och 1 september.

Du kan boka eller köpa biljetter på vårt biljettkontor mitt i Kopparberg, via telefon på 0580-711 00 eller boka direkt här på webben. På facebook har vi lagt upp ett album med härliga bilder från kostymrepetitionerna, klicka här för att se dem.

Foto: Andreas Hylthén

ops19Admin