Repetitionsstart för Otello

I måndags var det full fart på Skäret vid sjön Ljusnaren då ensemble, kör och produktionsteam för sommarens Otello samlades för presentation, fotosession och repetitionsstart. Skönsången sträckte sig vackert och kraftfullt ut genom repsalens väggar och det lovade verkligen gott.
– Det är sällan som så mycket sitter på plats såhär direkt. Jag är oerhört förväntansfull, säger Sten Niclasson, Opera på Skärets konstnärlige ledare.

En opera som berör
Hela den internationella ensemblen var på plats utom nye Otello, Richard Bauer, som fastnat i trafiken i Sao Paulo. Han dök dock upp morgonen efter. Den 35 man och kvinnor starka kören, som repeterat sedan i februari var där liksom produktionsteamet när Sten Niclasson hälsade alla välkomna och regissör William Relton berättade om ”sin” Otello.
– Det känns fantastiskt roligt att få sätta igång. Det här är en opera som berör, en historia som alla som upplevt kärlek känner till, om den kraft som finns i svartsjukan, säger William Relton.

Och regnet höll upp
Scenograf Cordelia Chisholm visade upp scenografimodellen och alla fick en kort presentation av själva operahuset innan det var dags för pressens intervjuer och fotosession. Och visst höll regnet upp, som på beställning, när fotograf Andreas Hylthén förevigade hela gänget vid vackra Ljusnaren. Eftermiddagen ägnades sedan åt repetitioner under dirigent Marcello Mottadellis ledning och till repetitör Stefan Lindgrens pianospel.

ops19Admin