Så får du ut mest av ditt operabesök

Ska du gå på La Traviata i sommar?

Här är 5 tips som kan göra din upplevelse ännu bättre.

Operaintroduktion

I sommar erbjuds en kort operaintroduktion i anslutning till föreställningarna av La Traviata. Här berättar Sten Niclasson, Opera på Skärets grundare och konstnärlige ledare, eller Alexander Niclasson, regissör, om Opera på Skäret, La Traviata och tankarna bakom Opera på Skärets uppsättning av Verdis mästerverk. Operaintroduktionen hålls i anslutning till föreställningen.

Länka till: https://www.operapaskaret.se/portfolio/operaintroduktion/

Förbeställ pausmeny

Föreställningen är ca tre timmar lång inklusive 45 minuters paus. I pausen serveras dryck och tilltugg som kan intas vid strandkanten. För att minimera köande och få ut mer av pausen rekommenderar vi att du gör en förbeställning. Då är mat- och dryckespaket förberedda så fort du kommer ut ur operahuset och kan på så sätt utnyttja pausen på bästa sätt.

Vi erbjuder fyra olika alternativ – fikakorg, delikorg, räksmörgås eller snittar. Till det ërbjuds också vin, öl, lättdrycker, kaffe och te.

Länka till: https://www.operapaskaret.se/portfolio/mat-dryck-ger-mersmak-at-upplevelsen/

Trerätters vid grillen

Vill du äta i direkt anslutning till föreställningen kan du boka vår trerätters operasupé. Den serveras klockan 17 på torsdagar (föreställningen börjar 19) och direkt efter föreställningen på lördagar och söndagar (ca kl 19). Middagen serveras antingen i Operacaféet eller – om vädret tillåter – utomhus. På menyn står ceasarsallad, oxfilé från utomhusgrillen och pannacotta med bär.

Länka till: https://www.operapaskaret.se/portfolio/mat-dryck-ger-mersmak-at-upplevelsen/

Konst och förfriskningar

Kom gärna i god tid, njut av sjöutsikten och insup atmosfären på det som en gång var ett sågverk med ett gigantiskt magasin för torkning av virke – idag ett världsunikt operahus. I Operacaféet serveras kaffe, kakor, öl, vin och lättdrycker och lättare maträtter. Och i stenhuset, som bland annat inrymmer Kammarsalen och artisternas loger, finns från och med slutet av juli en konstutställning av den ryske konstnären Alexander Alir, med motiv från Kopparberg och övriga Bergslagen, Stockholm med mera.

Lämna bilen – ta operabussen

Har du en bit att resa och vill koppla av maximalt? Då kanske operabussen, en nyhet för i år, är någonting för dig. Till fem föreställningar erbjuder vi direktbuss från Örebro till Opera på Skäret, med på- och avstigning också i Nora, Lindesberg, Guldsmedshyttan och Kopparberg. Bussbiljetter kan du köpa samtidigt som du köper dina operabiljetter online eller via vårt biljettkontor, eller i efterhand.

Länka till: https://www.operapaskaret.se/resa-boende/buss/

ops19Admin