Sångarna i La Traviata på plats – repetitionerna igång

Nu är repetitionerna inför sommarens La Traviata igång. Regissör Alexander Niclasson ser fram emot att svetsa samman en grupp stjärnsolister till två finstämda sångarlag.

– Jag är så oerhört lycklig att vi lyckats få just dessa sångare till La Traviata och att vi kan introducera flera Sverige-debutanter för vår publik, säger Alexander Niclasson.

Sångare från all världens hörn har anlänt till Skäret tillsammans med bland andra regissör Alexander Niclasson, dirigent Marcello Mottadelli och pianisterna Bengt-Åke Lundin och Stefan Lindgren som arbetar som repetitörer. På ett pressmöte i måndags fick medierepresentanterna träffa de flesta av sångarna, som i år kommer från hela tio länder, vilket är nytt rekord.

För Marco Stella, Pavel Yankovsky och Alexander Grove är det andra gången de medverkar i en uppsättning på Opera på Skäret. Marco Stella återvänder till Opera på Skäret efter en säsong där han gjort flera roller på Göteborgsoperan.

– Det är härligt att vara tillbaka på Skäret. Jag minns sommaren 2008 med stor glädje, då jag sjöng Angelotti i Tosca med fantastiska sångare som Stuart Neill och Gitta-Maria Sjöberg. Det är så speciellt att arbeta här, och det ska bli mycket inspirerande att göra det tillsammans med den här internationella ensemblen, säger Marco Stella.

Pavel Yankovsky minns vi som Figaro i Barberaren i Sevilla 2013 och Alexander Grove medverkade i publiksuccén Carmen, där han gjorde rollen som Remendado.

För Sofie Almroth, Dominick Chenes, Jessica Rose Cambio och Roger Krebs var det första mötet med operahuset som nått sådant rykte långt utanför landets gränser, till följd av den enastående akustiken och den unika platsen i Bergslagens skogsbygd.

Jessica Rose Cambio firar tio år på operascenen med att sjunga Violetta i sin Opera på Skäret-debut, en roll hon tidigare sjungit på Opera at Florham, New Jersey. I paradrollen Mimi i La Bohème är hon bokad för tre uppsättningar de närmaste två åren – på Sarasota Opera, Florida, Dresden Semperoper, Tyskland och Knoxville Opera, Tennessee.

– Operahuset är verkligen fantastiskt och liknar ingenting jag sett förut. Jag ser verkligen fram emot att få jobba här i sommar och möta publiken i en så unik omgivning, säger Jessica Rose Cambio.

På bilden, från vänster: Marcello Mottadelli (dirigent, Italien), Sofie Almroth (mezzosopran, Sverige), Dominick Chenes (tenor, USA), Jessica Rose Cambio (sopran, USA-Italien), Roger Krebs (bas, Schweiz) , Pavel Yankovsky (baryton, Vitryssland), Alexander Grove (tenor, Storbritannien) och Marco Stella (baryton, Sverige).

På bilden saknas Won Whi Choi (tenor, Sydkorea) som sjöng i Opera på Skärets uppsättning av Aida 2007, samt Skäret-debutanterna Ania Jeruc (sopran, Polen), Valdis Jansons (baryton, Lettland) och Valentin Vasiliu (baryton, Rumänien).

Se inslag i SvT från pressmötet:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/la-traviata-pa-opera-pa-skaret

Följ oss på Facebook. Under juli månad kan du få en inblick i repetitionsarbetet och förberedelserna inför La Traviata.

ops19Admin