Ska du gå på Den flygande holländaren? Här är fem tips som gör din upplevelse ännu bättre.

Operaintroduktion

I sommar erbjuds en kort operaintroduktion i anslutning till föreställningarna av Den flygande holländaren. Här berättar någon ur den konstnärliga ledningen om Opera på Skäret, Den flygande holländaren och tankarna bakom Opera på Skärets uppsättning av Wagners mästerverk. Operaintroduktionen hålls i anslutning till föreställningen.

Läs mer

Förbeställ pausmeny

Föreställningen är ca tre timmar lång inklusive 45 minuters paus och i pausen serveras dryck och tilltugg. För att minimera köande och få ut mer av pausen rekommenderar vi att du gör en förbeställning. Då är mat- och dryckespaket förberedda så fort du kommer ut ur operahuset och kan på så sätt utnyttja pausen på bästa sätt.

Vi erbjuder ädla drycker och tilltugg av alla de slag, kaffe och kaka och mycket mer.

Läs mer

Boka trerätters operasupé

Vill du äta i direkt anslutning till föreställningen kan du boka vår trerätters operasupé. Den serveras klockan 17 på torsdagar (föreställningen börjar 19) och direkt efter föreställningen på lördagar och söndagar (ca kl 19). Middagen serveras antingen i Operacaféet eller – om vädret tillåter – utomhus. På menyn står rökta och gravade delikatesser från Bergslagen, torskrygg eller oxfilé och Skärets chokladsymfoni till dessert.

Läs mer

Förfriskningar i caféet

Kom gärna i god tid, njut av sjöutsikten och insup atmosfären på det som en gång var ett sågverk med ett gigantiskt magasin för torkning av virke – idag ett världsunikt operahus. I Operacaféet serveras kaffe, kakor, öl, vin och lättdrycker och lättare maträtter.

Lämna bilen – ta operabussen

Har du en bit att resa och vill koppla av maximalt? Då kanske operabussen är någonting för dig. Till åtta av tolv föreställningar erbjuder vi direktbuss från Örebro till Opera på Skäret, med på- och avstigning också i Nora, Lindesberg, Guldsmedshyttan och Kopparberg. Bussbiljetter kan du köpa samtidigt som du köper dina operabiljetter online eller via vårt biljettkontor, eller i efterhand.

Läs mer

ops19Admin