Skönhet, stålar och stödstrumpor!

Skönhet, stålar och stödstrumpor!
Med humor och nya texter till vacker musik av bland andra Wagner, Puccini, Bizet och Led Zeppelin gör sopranerna Anna Maria Johansson, Catarina Lundgren och mezzosopranen Carolina Bengtsdotter-Ljung succé med Skönhet, stålar och stödstrumpor! Föreställningen inleder Opera på Skärets sommarkonserter, på Kammarscenen söndag 13 juli klockan 16.00.

Föreställningen är en musikalisk berättelse fylld av humor, sketcher och vacker musik, om ”bredarslade 40-taggares funderingar kring åldersfixering och rådande skönhetsideal. Vi säljer numera mer botox än Tupperware på våra homepartyn och vi förminskar och förstorar allt från bröst till snippor och snoppar”, som innehållsdeklarationen lyder.

Ganska mycket allvar
– Vi hade fått barn, passerat de 40 och började fundera på den här ständiga strävan att se tio år yngre ut, att förändras till något man inte är. Vi kan ju inte göra något åt att vi åldras så varför inte bejaka det istället? säger Catarina Lundgren.
Det ligger ganska mycket allvar bakom föreställningen, som hade premiär på Bergslagsoperan i Norberg 2012.
– Men vi har twistat till det hela med en stor portion humor och publiken älskar verkligen våra knasigheter.

Straffskatt på slokande tuttar?
Under föreställningen får vi svar på om det går att kränga på sig den nya ”slimfit”-underklänningen och om den undergörande krämen verkligen bara används till påsarna under ögonen. Och gäddhänget och de slokande tuttarna, ska de beläggas med straffskatt?

Sopranen Anna Maria Johansson är utbildad vid Sibeliusakademien och verkar som frilansande sångerska, kulturentreprenör, producent och sång- och andningscoach.
Mezzosopranen Carolina Bengtsdotter-Ljung är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har mångårig erfarenhet från scenerna i Tyskland. I sommar sjunger hon i Tokfursten av Carl Unander-Scharin i Vattnäs Konsertlada.
Catarina Lundgren är sopran, utbildad vid Sibeliusakademien i Helsingfors. Hon brinner särskilt för de komiska rollerna och har bland annat medverkat i fyra uppsättningar på Opera på Skäret.

Henrik Löwenmark ackompanjerar på piano.

[bra_button text=’Boka biljett’ url=’https://www2.nortic.se/tickets/event/4106′ target=’_self’ size=’medium’ style=’rounded’ color=’blue’]

  

ops19Admin