Image

Paolo Lardizzone

Gustav III

Paolo Lardizzone har efter debuten 2007 i Verdis Trubaduren sjungit många av tenorrollerna i bland andra Verdis, Puccinis, Leoncavallos och Donizettis stora operor. Inledningsvis främst i Italien, men de senaste decenniet har han också engagerats flitigt av operahus i bland annat Tyskland, Frankrike, Österiike, Ryssland, Kina och Egypten. Han har vunnit prestigefulla utmärkelser för sina insatser i Tjeckien, där han av kritiker kallats för ”en ung José Carreras”. Med rollen som Gustav III på Opera på Skäret gör han sin debut inför den svenska publiken.
Image

Richard Bauer

Gustav III

Brasiliansk tenor som efter studier med den berömde brasilianske tenoren Benito Marescha gjorde sin professionella debut 1996 som Edgardo I Lucia di Lammermoor vilket blev startskottet på en internationell karriär med roller som Alvaro i Ödets Makt, Alfredo i La Traviata, Hertigen i Rigoletto, Gustav den III i Maskeradbalen, Rodolpho i La Boheme, Pinkerton i Madama Butterfly mm. På senare år har Bauer etablerat sig i det dramatiska facket med roller som Canio i I Pagliacci, titelrollen i Andrea Chenier, Don Josè i Carmen, Calaf i Turandot och titelrollen i Otello vilket även var hans första framträdande på Opera på Skäret år 2014.
Image

Hedvig Haugerud

Amelia

Hedvig Haugerud, 27, från Norge är en sopran som fått sin utbildning på Musikhögskolan i Oslo, Conservatoire National et Supérieur de Musique de Paris och Operaakademiet i Köpenhamn. På Den Kongelige Opera i Köpenhamn har hon sjungit rollen som Annina i La Traviata och Lady with a Hat Box i Dominick Argentos Postcard from Morocco. Hon fick förra året Mikael Bratbosts talangpris för ett ”exceptionellt röstmaterial, stor uttrycksvilja och stor scenpersonlighet”. I Maskeradbalen på Opera på Skäret gör hon sin debut inför den svenska publiken.
Läs mer
Image

Kseniya Bakhritdinova-Kravchuk

Amelia

Ukrainsk sopran med engagemang som solist på Ukrainas nationalopera i Kiev sedan 2016, som hon varvat med framträdanden i ett flertal europeiska länder, liksom Israel och Algeriet. Hon har gjort en lång rad tongivande roller i många av de största operaverken, av vilka märks Desdemona i Otello, Donna Anna i Don Giovanni, Fiordiligti i Cosi fan Tutte, Mimi i La Bohème, Tatiana i Eugene Onegin, Liu i Turandot, Juliette i Hoffmans äventyr och Micaela i Carmen. Flerfaldigt prisbelönt i sångtävlingar i Ukraina, Italien och Kina.
Image

Valdis Jansons

Greve Anckarström

Baryton från Lettland som sjungit på de största scenerna som La Scala i Milano och Bolsjojteatern i Moskva. Han har sjungit över 60 roller på fler än 70 operahus över hela världen. Han har gjort roller som titelrollen i Don Giovanni, Capulet i Romeo och Julia och Greven i Figaros bröllop. 2015 spelade han Giorgio Germont i Opera på Skärets uppsättning av La Traviata och 2017 var han tillbaka, nu i rollen som Rodrigo i Don Carlo.
Image

Stanislav Kuflyuk

Greve Anckarström

Baryton från Ukraina med erfarenhet från scener som Bolsjojteatern i Moskva, Polska nationaloperan i Warszawa, Thilharmonie de Paris och Festspelen i Bregenz. Innevarande säsong har han gjort titelrollen i Eugene Onegin på Bolsjoj och Teater Wielki i Warszawa och Giorgio Germont i La Traviata. Bland hans roller märks Enrico i Lucia di Lammermoor, Escamillo i Carmen och Valentino i Faust, bland andra. Stanislav Kuflyuk har vunnit ett flertal internationella sångtävlingar. Med maskeradbalen gör han sin debut på den svenska operascenen.
Image

Siv Misund

Ulrica

Mezzosopran från Norge ur den unga generationen dramatiska nordiska röster. Hon debuterade 2019 som Amneris i Aida på OscarsborgOperaen och har därefter bland annat gjort roller som Ulrica i Maskeradbalen, Flosshilde i Rhenguldet och Frugola i Il Tabarro (Kappan). Siv Misund har framträtt i England, dels som Eboli i Don Carlo på Fulham Opera och dels som Azucena i Trubaduren på Winslow Hall Opera. Där kom hon också på andra plats i The Fulham Opera Robert Presley Memorial Verdi Prize.
Image

Susanna Sundberg

Ulrica

Med sin mörka, eleganta klang och uttrycksfulla scenpersonlighet är Susanna en
uppskattad artist som har medverkat på de flesta av Sveriges viktigaste scener som
Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Malmö Opera, Norrlandsoperan, Folkoperan, Opera
på Skäret och Läckö slottsopera. Några av hennes tidigare roller är: Mary i Den flygande
holländaren, Suzuki i Madame Butterfly, Tredje damen i Trollflöjten, Mrs Quickly i Falstaff,
Mercedes i Carmen och Maddalena i Rigoletto. Tillsammans med den prestigefyllda
Ensemble Matheus och dirigenten Jean-Christophe Spinosi har hon sjungit Amastre i
Händels Xerxes.
Image

Isidora Moles

Oscar

Isidora Moles började sin musikaliska bana i hemlandet Serbien med piano- och flöjtlektioner redan som femåring. När sångintresset tog över inledde hon studier vid Conservatorio Santa Cecilia i Rom. Fem år senare var hon etablerad som konsert- och musikalsångerska. År 2018 vann hon en internationell tävling för operasångare i Italien och blev därefter engagerad av Sofias musikteater i Bulgarien, där hon operettdebuterade som Adele i Strauss Läderlappen och sedan dess sjungit i såväl konserter som större produktioner, bland dem musikalklassikern Fantomen på operan.
Image

Giulia Bolcato

Oscar

Ung italiensk sopran utbildad vid konservatoriet i Venedig och Foscari-universitetet i samma stad. Hon har gjort roller som Adina i Kärleksdrycken, Susanna i Figaros bröllop, Elvira i Italienskan i Alger, Ninetta i Den tjuvaktiga skatan och Lisa i La sonnambula. Hon har varit engagerad på operahusen i Venedig, Florens, Vincenza, Como och Pesaro i sitt hemland, men också i Würzburg i Tyskland och Innsbruck i Österrike. Hon gjorde sin Sverigedebut som Nattens drottning i Trollflöjten på Opera på Skäret 2019.
Image

Albin Ahl

Greve Ribbing

Albin Ahl är utbildad vid Stockholm Operastudio 67 och Operakademiet i Köpenhamn. Han har sjungit roller som Sparafucie i Rigoletto, Don Iñigo Gómez i Ravels L’heure Espagnole, Leporello i Don Giovanni, och Junius i Brittens The rape of Lucretiaa och framträtt som solist i bland annat Tyskland, Ryssland och USA. Han har även sjungit flera sakrala verk, bland annat Händels Messias, Bachs Juloratorium, Faurés Requiem och Stainers The Crucifixion.
Image

Zaza Gagua

Greve Horn

Bas från Georgien som inlett sin karriär i de nordiska länderna. Efter studier vid det statliga konservatoriet i Tbilisi och Sibeliusakademin i Helsingfors fullgjorde han sin utbildning vid Operahögskolan i Stockholm 2019. Han debuterade som Oroveso i Bellinis Norma i en produktion av Operafabriken som turnerade i Sverige och Danmark. Han har sjungit roller som Sparafucile i Rigoletto, Colline i LA Bohème och Mazetto i Don Giovanni. Han har framträtt som konsertsångare i Georgien där han också vunnit två prestigefulla sångtävlingar.
Image

Marcus Bartoletti

Cristiano

Baryton från Stockholm som efter utbildningar vid Adolf Fredriks musikklasser, Stockholms musikgymnasium och Ingesunds musikhögskola i Arvika nu går kammar-operautbildningen på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens universitet. Där studerar han för sångpedagogen Lena Hellström-Färnlöf. Han låter sig inspireras av stora sångare från forna tider som Ruffo, Tagliabue och Bastianini. I konsertsammanhang har han sjungit verk som Mozarts ”Requiem”, Bachs ”Lukaspassionen” och ”Johannes-passionen” samt Lars-Erik Larssons ”Förklädd Gud”.
Image

Sebastian Hedlund

Amelias betjänt

Sebastian Hedlund har studerat klassisk sång på Kulturama i Stockholm och på Operastudio 67. Han har medverkat i kören i La Bohème på Ljusterö Operafestival till minne av Jussi Björling 2011, i kören i Carmen på Dala-Flodas operafest 2016-2017 och Pax Vobiscum på Folkoperan i Stockholm 2018. Han har tidigare sjungit i Opera på Skärets kör i Don Carlo 2018.
Image

Thomas Bärlin

Domaren

Thomas Bärlin medverkar för sjunde året i kören på Opera på Skäret, där han också gjort Giuseppe i La Traviata 2015, Registratorn i Madama Butterfly 2017 och Förste väktaren i Trollflöjten 2019. Bland övriga engagemang kan nämnas Jesus Christ Superstar i Stockholm 1992–1996, samt Canio och Riccardo i Opera Tättinpås uppsättningar av Pajazzo 2017 och Maskeradbalen 2021.