Sommarens sista pubkväll med franska gäster

Under den sista pubkväll i sommar fredagen den 15 augusti får Skäret franskt besök.  Sedan en tid tillbaka har Opera på Skäret ett samarbete med Operafestivalen i Gattières som ligger utanför Nice i Frankrike. Nu kommer en grupp därifrån på besök, bland annat två operasångare, barytonen Bernard Imbert och sopranen Aude Sardier, som kommer att uppträda under kvällen.

– Det ska bli fantastiskt roligt att höra dem. Det är berikande att ha ett samarbete med en annan sommaroperafestival. De har hållit på i hela trettio år, medan vi är större, vi har mycket att lära av varandra, säger Sten Niclasson.

Bernard Imbert och Aude Sardier är professionella operasångare som uppträder på konserter och operahus runt om i Frankrike. Båda har tidigare varit konstnärliga ledare för festivalen Gattières. De franska gästerna kommer att stå för halva kvällen, och den andra halvan står Opera på Skärets solister, kör och övriga musiker som vanligt för.

– Det kommer bjudas på de bästa från operans värld. De tre pubkvällarna som varit under sommaren har varit mycket lyckade. Den senaste var helt fullsatt och det bjöds bland annat på körsång, en stråkkvartett och så klart våra egna solister från Otello, säger Sten Niclasson.

Boka biljetter till fredagens operapub här.

ops19Admin