Sprakande jubileumskonsert på lördag – en hyllning till operan och sångkonsten

Sedan starten 2004 har Opera på Skäret satt upp tio kompletta operor, gett nästan hundra operaföreställningar och ett femtiotal konserter. Över hundra svenska och internationella solister har framträtt genom åren. Nu fyller Opera på Skäret tio år och på lördag hålls den första sprakande jubileumskonserten.

– Det blir en hyllning till operan, sångkonsten och scenkonsten, säger Sten Niclasson, Opera på Skärets grundare och konstnärliga ledare.

Nu är sångarna på plats för att fira att Opera på Skäret fyller tio år, med två jubileumskonserter. Konserterna hålls nu på lördag 27 juli och fredag 3 augusti. Svenska och internationella operastjärnor kommer att bjuda på det bästa från operans värld.

– Det blir scener ur operor som uppförts tidigare på Opera på Skäret men också sådant som kan tänkas komma i framtiden. Det blir en härlig operagala som också hyllar glädjen över att få kunna njuta av allt detta i en sådan naturskön miljö, säger Sten Niclasson.

Medverkande solister är Matilda Paulsson, Charlotta Larsson, Roy Cornelius Smith, Yana Kleyn, Vazgen Ghazaryan, Ole Jörgen Kristiansen och Marco Frusoni. Dirigerar gör Marcello Mottadelli och medverkar gör även Opera på Skärets orkester och Opera på Skärets jubileumskör.

Opera på Skäret har etablerat sig som Sveriges ledande sommaroperafestival och lockar internationell publik och internationella kritiker. Men den lockar också många som upptäcker opera för allra första gången.

– Opera ska inte vara exkluderande utan för alla. Och jag tror att man måste uppleva opera live. Det är fantastiskt med operamusik på skiva, men det går inte upp emot att se och höra i verkligheten, säger Sten Niclasson.

Bokning av biljetter till jubileumskonserterna görs via Opera på Skärets biljettkontor i Kopparberg, online eller på telefon 0580-711 00.

Foto: Andreas Hylthén

ops19Admin