Stefan Lindgren och Sten Niclasson i Poetiska klanger – ett konstnärligt möte

Lördagen den 13 juli är dags för sommarkonserten Poetiska klanger – ett konstnärligt möte på Opera på Skäret. Den här gången med pianovirtuosen och kompositören Stefan Lindgren och Opera på Skärets konstnärliga ledare Sten Niclasson. Vad är det vi får höra?
– Det blir sång och piano i en musikalisk blandning med allt från Ravel och Sibelius till musik komponerad direkt för Sten, säger Stefan Lindgren.

Stefan Lindgren är en av våra skickligaste och mest framträdande pianister. Han har framträtt med de flesta större svenska orkestrarna, gett ett stort antal pianoaftnar i både Sverige och utomlands och är orkesterpianist vid Kungliga Filharmonikerna. Han är även tonsättare med flera pianokonserter på meritlistan.

Stefan Lindgren och Sten Niclasson träffades redan för 35 år sedan, på den tiden den senare var violinist vid Hovkapellet i Stockholm.
– Vi har gjort en del romanskonserter ihop genom åren. Vi har också spelat in en skiva tillsammans där Sten sjunger sånger som jag har komponerat, med text av Stefan Geiland. Några av de sångerna framför vi under konserten, säger Stefan Lindgren som för övrigt har fullt upp med att repetera Barberaren i Sevilla på Opera på Skäret.

Läs mer om Stefan här: http://stefanlindgren.com/

ops19Admin