Stjärnorna tillbaka på Opera på Skäret

I de ledande rollerna som Otello, Desdemona och Jago alternerar två sångare under tio föreställningar. Sopranrollen Desdemona delas av Charlotta Larsson och Kamila Benhamza och barytonrollen Jago av Ole Jørgen Kristiansen och Omar Kamata.

Charlotta Larsson, som är född och uppvuxen i bygden och bor i Grythyttan, har medverkat flera gånger på Opera på Skäret, bland annat i La Traviata 2005 och Aida 2007. Kamila Benhamza har medverkat i konsertsammanhang och gör nu med Desdemona sin största operaroll i karriären.

– Till stor glädje för oss återkommer Charlotta Larsson, en av Sveriges främsta lyriska sopraner, än en gång. Det ska också bli spännande att se Kamila Benhamza ta plats på Opera på Skärets stora scen. Hon är en lysande sångerska som nu för första gången gör en stor operaroll för vår publik, säger Sten Niclasson.

I rollen som den avundsjuke och intrigerande Jago får vi se och höra två barytonfavoriter i repris: internationellt välmeriterade norrmannen Ole Jørgen Kristiansen, som tidigare sjungit såväl titelrollen i Rigoletto som Amonasro i Aida på Opera på Skäret, och den italienske scenpersonligheten Omar Kamata, som gjorde en rosad Figaro i förra årets föreställning av Barberaren i Sevilla.

För mer information om ensemble och produktionsteam, klicka här

Bilden till vänster: Ole Jørgen Kristiansen. Till höger: Charlotta Larsson.
ops19Admin