Succé för premiärerna av Otello

Trots värmebölja, regn och åskväder blev det två fantastiska premiärer i helgen. Under så väl lördag som söndag blev det stående ovationer och jubelrop från publiken.
– Samtliga medverkande var i toppform och gav allt, säger Sten Niclasson.

Framförallt under söndagen blev det lite extra dramatik då ett riktigt åskoväder drog in och bland annat gjorde så att strömmen gick vid ett tillfälle under akt tre.
– Det är första gången på elva år som det hänt. Det var åtgärdat på några minuter, och som tur var lyckades sångarna och musikerna återta spänningen direkt på ett mycket skickligt sätt, säger Sten Niclasson.

Publiken hade god förståelse för vädrets makter och ovädret ledde till en hel del skämtsamma hyllningar som ”en sådan dundersuccé” och ”vilken oförglömlig premiär”.

På lördagens premiär sjöng Michael Lehotsky (Otello), Ole Jörgen Kristiansen (Jago) och Charlotta Larsson (Desdemona) de ledande rollerna. På söndagen sjöng Richard Bauer, Omar Kamata och Kamila Benhamza. Torsdagen 31 juli var det dags för det första gänget att gå upp på scenen igen, och sen kommer de fortsätta att sjunga varannan kväll 2, 3, 7, 9, 10, 16 och 17 augusti, med reservation för ändringar.

Solister som sjunger i alla föreställningar är Alex Tsilogiannis (Cassio), Anna-Kajsa Holmberg (Emilia), Tadas Girininkas (Ludvico), Karl Rombo (Rodrigo) och Calle Lindén (Montano och en härold). 
I föreställningen medverkar Opera på Skärets kör och Opera på Skärets orkester under ledning av dirigenten Marcello Mottadelli.

ops19Admin